Българин сподели шокиращи подробности за зверски изнасилената от бежанци италианска тийнейджърка Дезире 

Един от ключовите свидетели на бруталното убийство на 16-годишната Дезире в Рим е българин. Той се казва Наско Радев и е един от бездомниците, които живеят в близост до гара Термини в Рим, посочва италианският Il Tempo.

Припомняме, че преди няколко дни нелегални мигранти са изнасили и убили зверски италианската тийнейджърка Дезире в столицата на Италия.

„Срещнах я преди около месец и половина. Тогава тя си имаше гадже. Веднага разбрах, че употребява наркотици. Отидохме заедно в изоставената сграда Виа деи Лукани, като тогава й казах, че не трябва никога да ходи там сама, защото е много опасно. Имаше много чернокожи, един от тях продаваше хероин и кокаин, С мен Дезире отиде само веднъж, но там я срещнах още няколко пъти. Тя ходеше, за да пуши крек. През последния месец я засякох два или три пъти на това място“, разказва още Радев.

На последната им среща Дезире нямала пари за наркотици и последвала един от мигрантите в контейнер. Час по-късно българинът видял тъмнокожият да излиза от там и отишъл да провери момичето. Тогава видял 16-годишната в безпомощно състояние, просната на земята. Той поискал да си ходят, а тя отговорила със забавена реакция, че ще си тръгнат после. След това при нея влязъл друг африканец. Така четирима бежанци упоили и изнасилили Дезире Мариотини (става въпрос за двама сенегалци, един гражданин на Нигерия и един на Гамбия).


Двама от изнасилвачите на Дезире

Дезире е била зашеметена от огромната доза наркотици, която е поела. Наско разказва, че мръсният дюшек на който са я изнасилили е станал и смъртното й легло. Изнасилвачите са казвали на всеки, който е влизал в стаята след това, че е по-добре да я оставят да умре там, за да не отидат в затвора. Те са знаели, че дават на момичето смъртоносна доза наркотици, която крие потенциален риск за живота й. Дали на момичето смесица от капки, метадон и таблетки успокоителни, но твърдели, че е взимала само метадон. Те са виждали как състоянието на Дезире се влошава, но никой не е пожелал да се обади на бърза помощ, за да я спасят.

Българският свидетел твърди, че тя е била силно пристрастена към метадона и е била абсолютно отчаяна. Според него не е имала шанс да се откаже от наркотичното вещество.

Наско Радев разпознал двама от изнасилвачите по снимки в полицията. Те са арестувани като част от групата, възползвала се сексуално от състоянието на момичето, след като са го надрусали. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Матео Салвини нарече убийците „зверове“ и каза, че е щастлив, че са били арестувани. „Гнусните червеи ще си платят без никаква отстъпка“, каза Салвини.