Захарен диабет, хипертония, хипотония, мигрена, главоболие, зъбобол лечение с ябълков оцет

В емайлиран съд, или стъклен буркан се изсипва 0,5 литър ябълков оцет, добавете към него 3-4 супени лъжици намачкани шушлки зелен фасул. Покрийте съда с капак и го поставете на тъмно място.

Настоявайте за 10 часа.

Вземете 1-2 супени лъжици, разредени в четвърт чаша вода, 3 пъти дневно в продължение на 20 минути преди хранене.

Може да се добави към храната. Продължителността на лечението е дълга – от 3 месеца до 6 месеца.
Нарушения на нервната система

Нарушения на нервната система – безсъние, повишена нервна възбудимост, тикове – обикновено се случват, когато човек изпитва стрес, липса на сън, постоянно се раздразнява, има конфликти с другите.
Лечение с ябълков оцет

За да нормализирате съня и да се отървете от безсънието, всеки ден преди да си легнете, вземете 2-3 супени лъжици от следната лекарствена смес: 3 чаени лъжици ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед.

 

Рецепта на Болотов

В емайлирана тенджера, или стъклен буркан се наливат 0,5 литра ябълков оцет, добавете към него 3 супени лъжици от билката дяволска уста, затворете капака и поставете на тъмно място. Държи се в продължение на 12 часа. След това се прецежда и се изсипва в бутилка. Съхранявайте в хладилника.

Вземете вечерта, 2 часа преди лягане, 3 чаени лъжички инфузия, разредени в чаша топла вода с добавяне на 1 супена лъжица мед.

Рецепта за безсъние и повишена нервна възбудимост

Смесете 1 чаена лъжичка мед с 3 супени лъжици ябълков оцет. За да улесните заспиването, вземете 2 супени лъжици от тази смес, преди да си легнете. Ако се събудите през нощта, вземете още 2 супени лъжици смес.

Нервни тикове, спазми

Пийте 1 чаша общо ябълков оцет с 1-2 ябълки мед 1-3 пъти дневно за месец или два. Ябълковият оцет има антиспазматичен ефект, компенсира липсата на микроелементи и активира кръвния поток.

 

Болести на сърдечно-съдовата система
Атеросклероза

Лечение на атеросклероза по предписание на В. В. Болотов

При наличие на на атеросклероза, както и да се намали нивото на холестерола в кръвта, Болотов препоръчва ябълков оцет, който се смесва с чесън.

Нуждаете се от 50 грама чесън, който трябва да бъде натрошен и да налеете половин чаша ябълков оцет. Покрийте и поставете на топло място.

Кисне в продължение на 3 дни. След това се прецежда и се изсипва в бутилка. Съхранявайте в хладилника.

Вземете 8-10 капки в 1 супена лъжица студена вода 3 пъти на ден. Процесът на лечение – 2 седмици, след това почивка за една седмица, и курса на лечение може да се повтори.

 

Лечение на сърдечни заболявания

За сърдечна болест се препоръчва лечение с ябълков оцет, смесен с валериан.

В емайлиран съд или стъклен буркан поставете 1 супена лъжица натрошени корени валериана, изсипете чаша ябълков оцет, покрийте и поставете на тъмно място. НастояваТЕ за поне 24 часа. След това се прецежда и се изсипва в бутилка. Съхранявайте в хладилника.

Вземете 3-4 пъти на ден за 1 чаена лъжичка, разредена в четвърт чаша вода.
Хипертония лечение с ябълков оцет

Лечение на хипертония според предписанието на В. В. Болотов

В емайлиран съд, или стъклена бутилка поставете 20 грама листа от боб и изсипете 0,5 литра ябълков оцет. Сложете на тъмно място, настоявайте за поне 3 дни. Прецедете и изсипете в бутилка. Съхранявайте в хладилника.

Пийте 3 пъти на ден за 1 чаена лъжичка, разредена в четвърт чаша вода.

 

Хипотония лечение с ябълков оцет

В емайлиран съд или стъклен буркан поставете 4 супени лъжици листа от магарешки бодил, излейте чаша ябълков оцет, затворете капака и го поставете на тъмно място. Настоявате за поне 24 часа. След това се прецежда и се изсипва в бутилка. Съхранявайте в хладилника.
Пийте 1 чаена лъжичка, разредена в четвърт чаша вода, 3 пъти на ден. Продължителността на лечението е 3 седмици. Ако е необходимо, повторете след една седмица.
Лечение на ревматизъм с ябълков оцет

В емайлиран съд или стъклен буркан поставете 2 супени лъжици царевица и се изсипва отгоре чаша ябълков оцет. Покрийте и поставете на топло място. Кисне се в продължение на 2 дни. След това се прецежда и се изсипва в бутилка. Съхранявайте в хладилник.
Пийте за 2 месеца веднъж сутрин по 2 супени лъжици, разредени в една четвърт чаша вода.
Рецепта за ревматична болка

Ежедневно вземате разтвор от ябълков оцет (1 супена лъжица оцет на 1 чаша вода) с 1 чаена лъжичка мед: сутрин на празен стомах, преди обяд и преди вечеря.

Продължителността на лечението е 3 месеца.

С остра болка, пийте всеки час чаша обикновен разтвор от ябълков оцет с 1 чаена лъжичка мед 7 пъти на ден.
Анемия лечение с ябълков оцет

Ябълков оцет е точно това, което ви е необходимо: съдържа желязо в много концентрирано количество и се превръща в оцет от естествени ябълки. За анемията ябълковият оцет е незаменим, защото съдържа желязо в много добре смилаема форма, витамин В12 и фолиева киселина.
Ето защо ябълковият оцет е ефективно и абсолютно безвредно средство за анемия.

Други заболявания

Главоболие лечение с яблков оцет

По време на хранене, пийте чаша вода с 2 супени лъжици ябълков оцет и 2 супени лъжици мед.
Налейте в една купа еднакво количество ябълков оцет и вода, поставени на огън. Когато водата завари, бавно вдишвайте парата за 5 минути.

Рецепта на Болотов

В емайлиран съд или стъклен буркан поставете 1 чаена лъжичка смлян корен от елекампане, изсипете чаша ябълков оцет, покрийте го с капак и го поставете на топло място. Кисне се в продължение на 10 часа. След това се прецежда и се изсипва в бутилка. Съхранявайте в хладилника.
Пийте 1 чаена лъжичка, разредена в чаша вода с добавяне на 1 чаена лъжичка мед, 4 пъти дневно в продължение на 30 минути преди хранене. При силно главоболие пийте това лекарство, докато ядете. Процесът на лечение е 2-3 седмици.
За облекчаване на мигренозните атаки

Винаги пийте разтвор от ябълков оцет с мед (1 супена лъжица оцет, 1 чаена лъжичка мед, 1 чаша вода). Добре приложена инхалация от ябълков оцет, нагрята до 80 ° С. Инхалациите не трябва да отнемат повече от 3 минути.
Рецепта  за зъбобол с ябълков оцет

В емайлиран съд или стъклена бутилка поставете 4 супени лъжици от натрошени листа и корени на аир, излейте чаша ябълков оцет, покрийте и поставете на тъмно място. Кисне се в продължение на 2 дни. След това се прецежда и се изсипва в бутилка.

Съхранявайте в хладилника.

Разредете 1 супена лъжица инфузия в чаша топла вода и изплакнете зъбите си за 10 минути на всеки час, докато болката постепенно намалее.
Глисти при деца лечение с ябълков оцет

Това е много честа детска болест. Нарича се ентеробиоза, но се състои в това, че червата са населени сглисти – малки, тънки червеи с бял цвят до 1 см. Най-често те се срещат при деца на възраст от 3 до 14 години.

Болестта е заразна. Тя се носи от женските червеи, които през нощта, когато детето спи, изпълзяват от ануса, за да поставят яйца по гънките на кожата на перинеума. Поради това има сърбеж, детето спи неспокойно, върти се в съня си и се обръща. И така, яйцата падат върху спалното бельо, върху дрехите на детето, после върху ръцете му и от ръцете – в устата, до други хора.

В допълнение към болезнен сърбеж ентеробиоза на придружено от главоболие, гадене, повръщане, коремни болки, загуба на апетит, загуба на тегло, забавяне на растежа, умора, намалена концентрация на вниманието. Понякога, ако е започнало заболяването, има незадържане на урина и възпаление се развива в областта на слабините, а при момичетата – вулвовагинит.

Проблемът е, че паразитите не са лесни за откриване. Средно проучване на ентеробиоза дава резултати само в много напреднал стадий на заболяването, както и неговия произход е почти невъзможно без лабораторна диагностика, така да се определи наличието на глисти при деца може да бъде само от промените на детето, на поведението, повишена тревожност и умора.

Лечение на ентеробиаза

Глистите се изваждат със специални хапчета. Въпреки това, можете да използвате обикновен ябълков оцет. По време на хранене дайте на детето напитка от разредена оцетна вода (за 1 чаша 0,5-1 ч. ябълков оцет – само домашно приготвен). Не насилвайте да пие цялата чаша наведнъж, оставете го на няколко глътки.

Алкохолизъм лечение с ябълков оцет

Сред лекарствата, които премахват жаждата на човек за алкохол, съществуват много природни средства, които действат по различен начин: някои са по-бавни, други са по-бързи. Забележителни свойства притежава и ябълковият оцет, който съдържа вещества, които компенсират в дефицита на алкохолното тяло елементите, които предизвикват желание за пиене.

Американският лекар Джарвис счита, че една от причините за алкохолизъм – липса на калий в човешкото тяло, така алкохолната зависимост е естествено желание за калиев източник. Всъщност проучванията показват, че тялото на човек, който пие алкохол няма калий и други микроелементи. Ето защо, редовната консумация на ябълков оцет постепенно отвлича вниманието на човек от алкохола, разбира се, при условие, че има и подходящи психологически условия.

Лечение на алкохолизъм с ябълков оцет

Всеки ден преди хранене се препоръчва да се изпие разтвор от ябълков оцет (1 супена лъжица оцет на 1 чаша вода с 1 супена лъжица мед). Медът трябва да се добави задължително, ако не, заместете го със захар. Фактът, че алкохоликът също изпитва недостиг на глюкоза, ето защо хората, които пият, трябва да се хранят със сладко, а след това желанието им да пият ще отслабне.
Шум в ушите

От шума в ушите често страдат възрастни хора, които имат атеросклероза и кръвни заболявания. За да се намали или напълно премахне този неприятен феномен, е необходимо да пиете разреден ябълков оцет с мед три пъти дневно по време на хранене: 2 чаени лъжици оцет и 1 чаена лъжичка мед в чаша вода. Тази напитка допълва недостига на минерални вещества и разрежда кръвта.