Истината за това, което наистина причинява целулита и как да се отървете от него завинаги

Противно на общоприетото вярване, не само пълните жени получават целулит. Този район, подобен на сирене, в задната част на ръцете, бедрата и дупето засяга и слабите дами.

КАКВО Е ЦЕЛУЛИТА?

За да разберете по-добре целулита, е важно да погледнете първо кожата.

Кожата се състои от два слоя – епидермис, който е най-външният и дермис.

Има мазнини под двата слоя.

Мастните клетки не са пълни, когато нямате целулит, а кожата е гладка и плоска. От друга страна, в случай на целулит, мастните отделения се пълнят и създават тънък слой под кожата. Като се има предвид, че сме родени с ограничен набор от мастни клетки, генетиката играе важна роля в тяхното местоположение.

КАКВИ СА НЯКОИ ОБЩИ ПРИЧИНИ ЗА ЦЕЛУЛИТА?

1. Бременност

Естрогенът стимулира образуването на мазнини, които са полезни при бременност или менструация. При бременни жени естрогенът причинява разлагането на колагенните влакна и образуването на досаден целулит.

2. Стареене

Стареенето влияе върху енергийния разход, който е необходим за поддържане на тялото. Следователно, ако вашият прием е по-висок от това, което тялото Ви се нуждае, това може да доведе до натрупването на повече мазнини.

3. Наднорменото тегло

Естествено, наднорменото тегло води до излишната мазнина, натрупана в мастните отделения, което предизвиква появата на целулит.

4. Слаба циркулация

Кръвта носи здравословни хранителни вещества и кислород към всички клетки. Ето защо лошата циркулация причинява свиване на влакната и оставя неравен вид на кожата.

5. Липса на дейност

Липсата на физическа активност води до лоша циркулация, което означава, че причинява по-малко кръв към органите и тъканите на тялото.

Стъпки на действие, за да премахнете целулита

1. Яжте добре

Яжте три пъти дневно, с много зелени зеленчуци. Това ви помага да поддържате ниско калориен прием и доставяте на тялото си високо съдържание на фибри. Освен това избягвайте опаковани и преработени храни.

2. Упражнение

Направете 30-минутна тренировка, 5 пъти седмично с минимум упражнения за резистентност и аеробика. Аеробното упражнение поддържа високата енергия, което на свой ред води до запазване на значително по-малко мазнини.

3. Пийте много вода

Водата е необходима за детоксикация, премахване на токсичните вещества на тялото и подобряване на лимфния поток.

4. Масаж

Масажите подобряват циркулацията на кръвта и въпреки че не намаляват основно целулита, те носят нов кръвен поток и премахват токсините в района. Масаж с кокосово масло веднага след душ работи чудесно за кожата, благодарение на нейните хидратиращи и изглаждащи предимства.

5. Почистване на кожата с четка

Почистването /Dry Brushing/ има много потенциални предимства за  гладката кожа за подпомагане на лимфната дренаж. Подобрява притока на кръв, помага за отстраняването на токсичните вещества и омекотява твърдите мастни натрупвания под кожата.