МВР показа несметните богатства и оръжеен арсенал от дома на Баневи! (СНИМКИ/ВИДЕО)

От МВР разпространиха днес кадри и видео, направен по време на обиска в дома на олигарсите Николай и Евгения Баневи. Наблюдаващият прокурор Мария Дойчева обясни, че Баневи са обвинени за присвояване и данъчни престъпления. Присвоени са над 1,5 млн. лева, а щетата за бюджета е над половин милион. Работата по схемите за присвояване ще продължи, каза Дойчева.

Преди „Полимери“ по подобна схема е източено и нарязано на скрап предприятие в Троян, както и завод в Костенец, който обаче не е нарязан, а продаден на КТБ, обясни прокурор Дойчева.

„В Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство във връзка с дейността на приватизиран завод.  Извършени са процесуално следствени действия на адреси в София и страната. В хода на разследването са иззети документи, предстои анализ на събраните доказателства. Към наказателна отговорност са привлечени двама, повдигнати са им обвинения за данъчни и финансови престъпления и пране на пари“, се казва в официалното съобщение, разпространено днес.

Това е само част от автопарка на Баневи:А това са кадри, направени от имението на олигарсите:


В дома са открити и множество скъпоценности:


Както и цял боен арсенал: