Начало Новините днес Ексклузивно! Стана ясно какви са били последните думи на командира на разбилия...

Ексклузивно! Стана ясно какви са били последните думи на командира на разбилия се самолет (СНИМКИ/ВИДЕО)

Официалният представител на Главното управление на авиацията на Индонезия Синду Рахаю е заявил, че командирът на разбилия се Боинг е поискал аварийно кацане почти веднага след излитането.

„Екипажът поиска връщане на летището в Джакарта, след което връзката с него бе прекъсната. Самолетът изчезна от радарните екрани“ цитират световните издания думите на Рахаю.

Разбра се също така, че начело на самолета Boeing-737 MAX 8, който се разби край остров Ява, е бил опитен пилот.

Както съобщава Detik, пътническият самолет е бил управляван от Бхавие Сунейя с 6000 часа полетно време, а втория пилот също има солиден стаж от 5000 часа полетно време.

Индонезийските власти са изпратили три кораба и хеликоптер в мисия по откриването на падналия в морето пътнически самолет.

Междувременно в мрежата се появиха фотографии на лични вещи на пътниците от самолета, претърпял катастрофа в Индонезия, както и на няколко части от падналия лайнер.

Според информация на „Дейли Мейл“, на борда са се намирали общо 188 пътници, сред които едно дете и две бебета, както и двама пилота и петима служители на въздушната компания.

Припомняме, че самолетът, изпълняващ полет от Джакарта до Панкалпинанг изчезна от екраните на радарите 13 минути след излитане. По-късно бе съобщено, че машината е паднала в морето в района на западното краибрежие на остров Ява. На борда на самолета са се намирали 188 души.