Начало Новините днес Ужасът с Boeing-737 MAX 8: Има очевидци на рухването на лайнера със...

Ужасът с Boeing-737 MAX 8: Има очевидци на рухването на лайнера със 189 души на борда, местни лодкари са видели как… (СНИМКИ)

Местни лодкари са видели как Boeing-737 MAX 8 се разбива в морето. Водолази се готвят да се гмурнат в района на мястото на катастрофата на падналия Boeing-737 MAX 8. От корпорацията на Boeing обявиха готовност да предоставят техническа помощ при разследването на инцидента.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че пътнически самолет на индонезийската авиокомпания „Лайън еър“, летящ от Джакарта до град Пангкал Пинанг на остров Суматра, се е разбил в морето след излитането от международното летище на Джакарта.

Няма информация за оцелели пътници.

Самолетът вероятно е потънал на около 35 метра дълбочина. Машината е била нова и е била в експлоатация от август, а двамата пилоти имат общо 11 000 летателни часа, съобщиха от „Лайън еър”. Открити са отломки, сред които седалки, телефони, спасителни жилетки.

Все още са неясни причините за катастрофата.

В самолета е имало 188 души – 178 възрастни пътници, едно дете, две бебета, двама пилоти и петчленен кабинен екипаж, каза представител на гражданската авиация.

Стана ясно, че екипажът е искал да се върне на летището малко след излитането на самолета. Веднага след това той се е загубил от радарите. Разбил се е 13 минути след излитането си.