Извънредни подробности за арестувания антимафиот от ГДБОП! Престъпната схема се оказа супермащабна (СНИМКИ) 

Събрани са достатъчно доказателства и вчера бе привлечено като обвиняем още едно лице по случая с подкупните полицаи от 4-о РУП в София. Това каза на извънреден брифинг зам. главният прокурор Иван Гешев.

Припомняме, че служител на Главна дирекция Борба с организираната престъпност е бил арестуван вчера по обвинение в корупционни действия. Антимафиотът не е действал сам, а е бил част от организирана престъпна група, която е извършвала противозаконни действия на територията на София.

„Обвиненията срещу него са за участие в организираната престъпна група и лично укривателство. Към момента са известни случаи за това, че същият служител на МВР е предупреждавал собственици на магазини за предстоящи проверки, касаещи продажба на ментета. Документирани са няколко такива случая. Към онзи момент той е бил част от 4 РУП, в „Икономическа полиция”, обясни Гешев.

От думите му стана ясно още, че към момента въпросният служител на реда от по-малко от година е служител на ГДБОП. „Дейността, за която е привлечен към наказателна отговорност, няма нищо общо с работата му в ГДБОП”, уточни Гешев.

Не е имало сигнали срещу него. Подал е молба да бъде преназначен  в ГДБОП, не е гонен от 4 РУП.

„Съществува вероятност към наказателна отговорност да бъдат привлечени още лица. Компромиси няма да има и не ги правим”, каза още зам. главният прокурор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!