Фелдшер, пребит от циганин: Той скочи като котка и си заби лапите в очите ми! 

Синът на починалия пациент скочи като котка и си заби лапите в очите ми. Това каза в интервю за bTV Митко Щилиянов, който бе пребит от озверял циганин в Спешното отделени на болницата в Нова Загора. Фелдшерът е с травма на лицето и тъй като не се чувства добре, отговаря на въпросите по телефона.
Легнах направо на носилката, защото загубих равновесие и той ме удари 7-8 пъти, сподели той.

Нападателят му е на 19 години, уточни водещият на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

Инцидентът е станал в ранните часове на 14 февруари. Докато лекарите се опитват да реанимират 48-годишен мъж с тежък инфаркт, неговите близки са изключително афектирани, помолени са да излязат, след което нападат фелдшера.

„Бях в залата и когато излязох в коридора, видях, че сина на починалия. Няколко пъти той удари фелдшера в носа и окото. Опитах се да го отдалеча от колегата“, каза пък лекарят от Спешното отделение д-р Мохамед Даауар. Той спасил колегата си да не бъде убит от озверялия  мъж.
Кървеше много силно, има отток на окото, добавя д-р Даауар.

„Колегата ми по никакъв начин не предизвика близките на починалия пациент. Всички се опитвахме да успокоим близките и да им седнат, за да не им стане и на тях лошо, но те бяха много агресивни, влизаха в залата и ни пречеха да работим“, каза пък фелдшер Стефанова.
Не сме на себе си, призна пък майката на нападателя.

„Прилично ли е да ни посяга, да ни бута вънка? Всичките лекари ни избутаха. Молих ги да сложат още един път кислород“, добавя тя.
Колеги на пребития фелдшер споделиха, че също са удряни от близки на пациенти, но не знаят някой от тях да е наказан.
Началникът на Спешното отделение д-р Хюсеин Калаш пък заяви, че законите си ги има, но не се изпълняват. „Нужни са наказания. Колегите се страхуват да ходят на работа“, добави той.

Нападателят бе задържан за 24 часа, но освободен след няколко, въпреки че има досъдебно производство.

OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!