Трагедия без край: Бруталното меле, погубило Шабан Шаулич, взе още една жертва! 

Почина и шофьорът на Шабан Шаулич – 43- годишният музикант Мирсад Керич, съобщава белградският вестник „Новости“. Катастрофата, която погуби Краля на сръбската музика, стана вчера сутринта на магистрала около Дортмунд, когато автомобил мазда, управляван от пиян шофьор без книжка, се заби в автомобила марка сеат, в който пътуваше певецът, предаде БТА.

При катастрофата Шаулич получил сърдечен удар, от който починал, съобщи за ТВ Пинк мениджърът Богдан Марката, организатор на концерта на Шаулич в германския град Билефелд. Третият човек в автомобила Слободан Стоядинович, който е кум на Шаулич, е в болница и е добре, добави Марката.

Президентът на Сърбия Александър Вучич изрази съболезнования не семейството на Шаулич. Вицепремиерът и външен министър Ивица Дачич написа, че Шаулич е белязал една епоха, останал е близък до всички поколения и творбите му ще продължат да живеят.

Министърът на отбраната Александър Вулин също изрази дълбоки съболезнования на семейството, изтъквайки, че си е отишъл „човек, голям колкото и радостта, която предизвикваше където и да беше“.

Председателят на партията Единна Сърбия, член на управляващата коалиция, Драган Маркович Палма написа в съболезнователната си телеграма, че за него „в Сърбия има само един единствен Крал, приятелят Шабан Шаулич, чиито песни ще живеят вечно не само в Сърбия, а и на петте континента, където живеят и сърби, и хора от всички народи от територията на Балканите“.

Междувременно и медиите в Сърбия излязоха с покъртителни заглавия.

Сърбия тъгува за Краля на фолк музиката Шабан Шаулич, пише на първата си страница белградският вестник „Новости“. „Утихна златният баритон“, „Отиде си Кралят на народната музика“, гласят други заглавия.