Мъжете признаха жени на каква възраст ги привличат най-много, резултатите са шокиращи 

Представители на катедрата по социология в Университета на Мичиган проведоха проучване, в което откриха на каква възраст мъжете и жените са най-привлекателни за членовете на противоположния пол. В проучването са участвали 200 хиляди души, информира NY Times.

Социолозите са анализирали броя на съобщенията, които участниците в експеримента са получили от непознати хора от противоположния пол в социалните мрежи.

Изследователите са направили извода, че и двата пола са склонни да отговарят на профилите на по-привлекателни хора от самите тях. Оказало се също така, че за жените са важни интелигентността и образованието на потенциалния партньор. Мъжете са безразлични към този показател, а образованите жени са по-скоро ги тревожат и те се чувстват некомфортно в компанията им.

Учените са стигнали до заключението, че мъжете достигат върха на популярност сред жените, когато достигнат 50-годишна възраст, а жените са най-харесване от мъжете до 18-годишна възраст, след което популярността им започва да намалява.

Въпреки това психоложката Мишел Друан не е съвсем съгласна с резултатите от проучването.„Представете си жена, която цитира пасаж от любимия си роман, говори няколко езика и търси нови начини за лечение на болести. Наистина ли смятате, че тя може да е непривлекателна заради тези си качества?“