Ужас на АМ „Тракия”! Шофьор с джип „Гранд Чероки“ движи на задна, уби жена в малка кола и изобщо не помогна 

Водач със сърце от камък, седящ зад волана на „Гранд Чероки“ с пловдивска регистрация, е предизвикал огромна трагедия на АМ „Тракия”. Движейки се на задна, той отнема живота на 49-годишната Гергана Жекова на 26 октомври 2016 година. Днес Бургаският окръжен съд даде ход на делото и изслуша свидетелите на инцидента и вещите лица, пише Флагман.бг.

64-годишният Дойчин Миневски и бременната му съпруга се движат по пътя София-Бургас, като при километър 324, водачът пропуска отбивката за Карнобат. Решава набързо, че от крайна лява лента има възможност да премине в крайна дясна, да се върне назад и да слезе от магистралата.

В задницата на Черокито се забива Фолксваген пасатът на Гергана Жекова, управляван от  съпруга й.  Червеният пасат се завърта в обратна посока на движението, а Гергана е затисната от ламарините в дясната страна на колата. След катастрофата случайни участници в движението спират, за да могнат на пострадалите. Първи се отзовават Валери и Димо, които се връщат от почивка в Пампорово за Бургас.

Момчетата помагат на водача на пасата да излезе. Намират нож от друг шофьор на спрял наблизо тир и прерязват предпазния колан на мъжа, за да го измъкнат. В това време забелязват под ламарините безпомощната Гергана.

Женатата имаше огромна рана на дясната ръка, в областта на трицепса. Имаше и дупка в главата. Откъснахме дясната врата, но не успяхме да я извадим, защото жабката до такава степен се беше набила в тялото й, че единственият възможен вариант да я извадим беше на диагонал от задна лява врата. Някакъв бус спря, за да помогне. Завързахме колата за него и заедно с други отзовали се, подпирахме колата, за да успеем да я изпънем и да извадим жената”, разказва един от свидетелите – Валери, който днес бе разпитан пред Бургаския окръжен съд.

Така с общи усилия успяват да освободят тялото. По думите на свидетели Гергана е била все още жива. В същото време Дойчин дори не направил опит да се притече на помощ. Възможно е да е бил в шок, но така или иначе той останал в неговия джип.

На място пристигат полицейски и пожарникарски екипи. Жената издъхва от раните се.

Съдебната експертиза е показала, че е имала увреждания в областта на гръдния кош, черният дроб е бил разкъсан, а крайниците й натрошени.

Дойчин Миневски и бременната му съпруга Алла се разминават само с уплаха. Срещу него е повдигнато обвинение за пречиняване на смърт по непредпазливост.

Ако бъде признат за виновен го грози присъда до 6 години затвор.

В момента продължават разпитите на свидетелите и вещите лица.