Идва студ! Температурите падат драстично, достигат до -10 градуса

В следващите дни ще наблюдаваме атлантически циклон

Температурите падат драстично. На някои места в страната ще се достигнат дори стойности под -10 градуса, съобщава Нова телевизия.

Днес до обяд очакваме мъгли по поречието на Дунав и големите реки, и около Черноморието. В хода на деня в Северозападна България ще се появи вятър със скорост до 20-30 километра в час. Температурите днес ще са между 12 и 17 градуса.
В планините температурите остават високи. В по-ниските планински масиви през деня термометрите ще се колебаят около 7-8 градуса, на високото – около нулата. Вятърът ще се усили и по билата ще достига 40-50 километра в час.

И днес ниските атмосферни слоеве ще задържат високи нива на замърсителите. В 6 града на страната концентрацията на фини прахови частици е над нормите. Днес вятърът ще се усили в Северозападна България, а в петък и на изток. Тенденцията е мръсотията във въздуха да се изчисти.

В следващите дни ще наблюдаваме атлантически циклон, с който очакваме нахлуване на студен въздух от север, а с него ще дойдат и валежи, които ще започнат в петък. Първо ще превали дъжд, а с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг. Дневните температури ще паднат значително. Почивните дни ще са кулминацията на студения период. По-студено ще е в планините, Предбалкана и котловините на Западна България, където температурите ще паднат до под -10 градуса.