Майката на 9 деца, опитала да продаде 14-годишната си дъщеря за проститутка във Франция, извади циганска версия за случилото се (СНИМКИ) 

Вчера цяла България остана потресена от поредното циганско безумие. Разбра се, че родители от Бургас се опитали да продадат 14-годишното си момиче в чужбина. Тя е трябвало да замине за Франция. Първоначално се появи информация, че сумата, за която трябвало да бъде продадена била 1500 и златни накити. Малко след това обаче парите се оказаха едва хиляда лева.

Всичко започнало, когато в общинската служба в „Меден рудник“ влизат майка с дъщеря да извадят дубликат на акт за раждане. Когато майката излиза да плати такса на касата, момичето моли за помощ.

„Детето беше много разстроено, разплака се, и каза, че не иска да го продават, насилват го, насила ги държат“, разказа Магдалена Манолова, директор на ЦАУ „Възраждане“.

„За по-малко от 10 минути тук дойдоха няколко автомобила със служители на районното управление, отвън чакаше бус семейството, бяха задържани всички лица от буса“, казва още Магдалена Манолова.

Появи се информация, че момичето е настанено в Кризисен център. Майка му обаче има друго обяснение.

„Тя в момента при мене, дъщеря ми е тука. Дойдоха едни хора, напиха мъжа ми, много пиян беше и му дадоха 1000 лева“, твърди майката Анка Стоянова.


Мястото, където живее циганското семейство, опитало се да продаде детето им 47-годишната майка Анка е родила 9 деца, повечето са големи, а бащата събира желязо.

Тя каза още, че момичето й трябвало да замине за Франция не за проституира, а за да проси. Каза още, че 14-годишната не ходи на училище.

Улица „Тамара“ е известна с това, че тук живеят най-много джебчии. Въпреки опита да бъде продадено, момичето продължава да живее при семейството си.