Това са най-тъпите ало измамници в цяла България! Издънката им е като за Книгата на Гинес 

Мними полицай и лекар опитаха да измамят по телефона прокурор. Случката се разиграла в сряда, а на финала й униформени заловили мулето на мошениците – 79-годишната баба Веселинка, съобщи говорителят на Варненската районна прокуратура /ВРП/ Вяра Алексиева, пише „Труд“.

Около 10,05 ч на служебния стационарен телефон на неин колега позвънил непознат, чийто номер бил на румънски оператор. Мъжът съобщил, че се обажда инспектор от Общинска полиция. Пояснил, че е открил номера в списък на потенциални жертви, намерен у заловени телефонни измамници. Те били част от организирана група, а другите й членове все още се издирвали.

Без да знае, че звъни в прокуратурата, мнимото ченге обещало пълна протекция срещу съдействие за залавянето на престъпниците. За целта обвинителят трябвало стриктно да изпълни указанията им и да съобщи мобилния си номер, за да поддържа непрекъсната връзка с „полицая“. Той попитал с колко пари разполага нарочената жертва и дал подробни инструкции как да се държи, докато ги тегли от банката. Прокурорът се включил в играта, като уведомил колегата си по кабинет какво става и полицията била сезирана незабавно. След минути по телефона звъннал друг непознат, който се представил за лекар. Казал на обвинителя, че дъщеря му е била оперирана след катастрофа, в коляното й са поставени златни пирони, а сметката е 30 000 евро.

След като прокурорът заявил, че има само 7000 лв., докторът го засипал с обиди и го заплашил, че ще го посетят 15 брадати мъже. Преговорите продължили чак до 18 ч, когато „лекарят“ склонил да получи само наличната сума. Посочил място зад Централна поща, на което прокурорът оставил торба. Вместо пари, вътре имало банкови брошури, а районът бил заварден от полицаи в засада. Така в капана паднало мулето на измамниците – 79-годишната Веселинка Р. При обиск в дома на бабата били открили вещи и 500 лв., които прибрала от друга жертва от Девня.

Жената е обвинена в опит за измама в съучастие с неустановени лица, поясни Вяра Алексиева. Тя добави, че само за последните 3 седмици ВРП е установила петима телефонни измамници, трима от които са били задържани под стража. Жертвите им са 16 души, които са се простили с общо над 80 000 лв.