Циганките от сливенския затвор влияели лошо на банкерката, източила 400 хил. лв. 

Обвинената в отклоняване на пари в особено големи размери управителка на банков клон в Нова Загора Биляна Манчева ще обжалва постановената най-тежка мярка “задържане под стража”, съобщи в „Тази събота“ по bTV адвокатът й Младен Донев.

Според него присъда ще има, но обвиняемата няма да е сама, понеже е имала второстепенна роля. Адвокатът обясни, че Манчева не е имала право да подписва самостоятелно, каквито и да било е документи, без да минат през основния клон в Стара Загора.

„Самата тя ми го обясни. Тя няма право да подписва нареждания за такива пари, всичко трябва да минава през каса, няма право без централата да одобри“, каза Донев. От писмо, написано от ареста към защитника ѝ, става ясно и че един от подалите жалба клиенти е изхарчил парите за хазарт, по думите на обвиняемата.

Адвокат Донев отбеляза и че условията в сливенския затвор са ужасни, че липсва всякаква хигиена, а арестантите са предимно от ромски произход, което оказва лошо въздействие на психиката на клиентката му.

Полиция и прокуратура проверяват и сръбска следа по случая.

Според адвоката на обвиняемата потърпевшите би следвало да си получат парите веднага, понеже всяка банка има застраховка, а сумите не са и чак толкова големи за подобна финансова институция.