Свирепите цигани от клана Гольовците стъжнили живота и на Мая Манолова 

Невръстният циганин убиец Алекс Димитров – Гучи от свирепия ромски клан Гольовците в Кюстендил, който наръга смъртоносно с нож 35-годишния Валери Дъбов в масово меле пред дискотека  „Иридиум“ в града на черешите, е бил част от наказателната бригада на ромския престъпен бос Славчо Игов. Това стана ясно в съдебната зала на Окръжния съд в Кюстендил, където магистратите разпоредиха постоянен арест за 19-годишния килър, пише „Уикенд“.

От агресията на Гольовците е патило и семейството на Мая Манолова, която също е родом от Кюстендил. Макар в града на черешите отдавна да битува митът, че Гольовците са хора на Мая Манолова и че някогашната депутатка от БСП е разчитала на влиянието им в ромското гето „Изток“, за да печели изборни гласове, нейната дъщеря Ралица едва не загуби живота си заради членове на ромската фамилия.

На 7 март 2009 година Ралица Манолова посещава фолк заведението „Планета“ в Кюстендил с група приятели. В дискотеката обаче избухва свада между нейни приятели и група цигани от клана. В мелето единият от ромите – Ангел Димитров, мята стъклена чаша с уиски, която рикушира в стената, а стъклата й се забиват в дясната страна на лицето на дъщерята на Мая Манолова, като едно от парчетата почти отрязва ухото на момичето.

Резултат с изображение за мая манолова ралица маноловаРалица е откарана по спешност в болницата, където е оперирана. Възстановява се близо 3 месеца като според мълвата се подлага и на пластична операция в Германия, за да прикрие белезите по лицето си. Дълго време се бори с панически атаки. За инцидента с Ралица Манолова са арестувани двама от Гольовците – Ангел Димитров и Трайчо Атанасов.