В първата брачна нощ хасковлия изнасили булката си, но сега съжалява горчиво

Апелативните магистрати в Пловдив отказаха възобновяване на дело по искане на 38-годишен младоженец, осъден за изнасилване на булката в първата им брачна нощ, съобщава marica.bg

Случката се разиграла на 2 срещу 3 октомври 2013 г. в Хасково. Тогава Байрям Дормуш бил на 32 г., а половинката му – на 22 г. Двамата се венчали по мюсюлмански обичай. В първата брачна нощ обаче съпругът пожелал интимна близост с булката. „Принудил я към това със сила – блъскал я и насилствено съблякъл дрехите й. Притискал я към тялото си и разтварял краката й с ръце“, пише в съдебния протокол. След това младата жена се оплакала и било образувано наказателно производство.

На първа инстанция Хасковският районен съд наложи 24-месечно условно наказание на Дормуш с изпитателен срок от 4 години. Освен това Темида постанови мъжът да плати обезщетение от 14 000 лв. на пострадалата. Впоследствие Хасковският окръжен съд вдигна сумата на неимуществените вреди на 25 000 лв.

„Хасковският окръжен съд е дал убедителен отговор на доводите за прекомерност на наложеното на осъдения наказание. Не отговаря на истината възражението в искането, че съдът не взел предвид така наречения неразумен срок за разглеждане на делото“, пише в окончателното решение на апелативните магистрати.