Опасна „зонаджийска” тийн банда, водена от сина на Марто Лудия, пребила 15-годишния Андрей 

Полицията е открила и разпитала Явор Първанов, който е заподозрян за побоя над 15-годишния Андрей, станал в неделя.  Тийнейджърът беше нападнат от четирима маскирани пред дома му, а след това беше откаран заради получените травми в „Пирогов”. Според баща му Желяз Топузов причината за побоя е момиче, с което Андрей ходел преди време.

Битият ученик пък е посочил именно Явор Първанов като един от нападателите, които е разпознал. Явор е син на добре познатия в родния ъндърграунд Мартин Първанов  – Марто Лудия, разследван като наркодилър.


     Явор Първанов – синът на Марто Лудия

Лудия беше прострелян през 2007 г. с няколко куршума в главата и корема, но оживя по чудо. Според неофициална информация той е свидетел срещу Вальо Бореца по делото „Килърите 2”, пише trafficnews.bg.

Синът му Явор е търсен от полицията още в събота, но не е открит на адреса, на който живее. Още вчера обаче са разпитани други седем момчета, които са устроили преди 4 дни засада на Андрей в градинката до неговото училище. Тогава само намесата на бащата на 15-годишния ученик предотвратил саморазправа.

В столичния квартал Зона Б-5 Явор Първанов, който е криминално проявен, е известен като тартор на над 20 младежи с лоша слава. Групата е известна като „зонаджийската ОПГ”( организирана престъпна група). За тях има сигнали, че пласират наркотици сред ученици. На бандата се приписват и няколко нападения срещу тийнейджъри от района. Самият Явор се определя в профила си в социалната мрежа като „шеф в Зоната”. Бандата на „зонаджиите” стана медийно известна през 2016 г. , когато преби зверски две момчета на 17 години.