Ще ви настръхнат косите! Беглец от Северна Корея проговори за бруталните убийства, поръчани от Ким Чен Ун

Бронираният влак на Ким Чен Ун пристигна в Ханой за срещата между лидера на Северна Корея и Доналд Тръмп.

Залозите са големи – макар показната демонстрация между комунистическата държава и останалия свят да спря, напрежение със съседките й все още има. Въпреки това, бъдещето на  Северна Корея изглежда слънчево – Ким Чен Ун се превърна от сърдитко, в усмихнат лидер, който малко по малко допуска западния свят в страната си, сприятелява се с Тръмп,  стопля отношенията си с Южна Корея и е готов да се отърве от ядрените си оръжия.

Но сякаш за да ни припомни, че не трябва толкова бързо да вярваме на хората, бежанецът от Северна Корея Кан Чхолхван се появи по CNN и разказа за ужасяващите дела на иначе вече усмихнатия Ким Чен Ун.

По думите му, преди да екзекутира чичо си Джан Сон Тхек, лидерът на Северна Корея го принудил да гледа как убива колегите му. А гледката била потресаваща – двамата мъже били поставени пред стена, но към телата им не били насочени обикновени пушки, а противосамолетни оръжия.

„Те стреляха срещу тях, видях как падат тела, повалени от куршумите. Цялата кръв се изля върху  Джан Сон Тхек, който бе принуден да гледа и след това, разбира се, припадна“ , разказва Кан Чхолхван пред CNN.

Няколко месеца по-късно, по подобен зверски начин, Ким Чен Ун убива и чичо си, а после насочва омразата си към негов близък приятел – началник на полицията.

Виж още:  Пхенян с първа реакция след кървавото писмо на Тръмп, изненадата е голяма

„За неговата екзекуция Ким поръча да се използва огнехвъргачка. Дори не са използвали оръжия, просто са го изгорили жив“, твърди бежанецът. А след това, овъгленото му тяло било премазано от танкове.

Още един от приближените му е застигнат от брутална смърт – той и любовницата му са съблечени чисто голи и хвърлени на глутница настървени кучета. Животните ги разкъсват и изяждат, а Ким поръчва тази екзекуция, защото мисли, че телата им не са достойни да бъдат погребани в корейската почва.

„Всичко това се е случило по желание на Ким Чен Ун“, категоричен е  Кан Чхолхван. Той е на мнение, че Тръмп не трябва да възхвалява този „безмилостен диктатор“, когато се срещне с него във Виетнам.

„Президентът на САЩ не трябва да хваща кървавите му ръце. Не трябва да говори и хубави неща по негов адрес, защото този човек е убиец. А това изпраща много лошо послание на света“, обяснява бежанецът.

Всички тези обвинения са част и от доклада на организация в защита на човешките права. Според него, единствената причина поради която Ким не иска ядрена война, е заради бъдещето на собствените му деца.