10 невероятни истории, които показват защо никога не трябва да се предавате

Често се случва така, че проблемите – без въобще да очакваме – нахлуват в живота ни и го превръщат от цветен в черно-бял. За някои от нас това може да е нещо временно, докато за други – промяна за цял живот.

Ние, от Obekti.bg, вярваме, че в подобни моменти е важно да почувстваме нечия морална подкрепа, да бъдем мотивирани да преодолеем трудностите. Ето защо решихме да споделим историите на тези обикновени хора, които се изправят лице в лице с неприятните мигове и дори ги преодоляват с достойнство.

1. Ник Вуйчич


Снимка: yakub88 / Shutterstock.com

Ник Вуйчич, роден без ръце и крака, поради рядка физическа малформация, преодолява недъга си, за да заживее богат и пълноценен живот, превръщайки се в пример за всеки, който търси истинското щастие. Той е проповедник и мотивационен говорител, който  изнася лекции по цял свят с огромен успех. Освен това Ник играе голф, кара сърф и наскоро стана баща за втори път. Когато децата на улицата го питат какво му се е случило, той отговаря с категорична увереност – „Заради цигарите е.“

2. Евгени Смирнов

Няма нищо по-лошо от това един танцьор да загуби способността си да танцува. Какво може да направи един професионален танцьор, когато загуби крака си при автомобилен инцидент? Да продължи да танцува, разбира се. Именно такава е историята на Евгени Смирнов – руски танцьор и шампион по брейк. Неговите изпълнения са отличен пример не само за човешкия дух, но и за факта, че можем да танцуваме не по-малко добре дори и с един крак.

3. Олесия Владикина

Едно красиво и чаровно момиче. Въпреки че е само на 20, Олесия е преживяла доста страдания. Инцидент в Тайланд й отнема не само едната ръка, но и близък неин приятел. Този момент променя живота й, но тя не се предава. След инцидента, Олесия участва два пъти на Параолимпийските игри. Печели първо място и поставя световен рекорд. Нещо повече – Олесия отказва да носи протеза. Според нея тя е изключително неудобна. Вместо това предпочита да върши всичко само с една ръка. И се справя отлично.

4. Силвестър Сталоун


Снимка: vipflash / Shutterstock.com

Не е нужно да си истински красавец, за да станеш успешен актьор. И Силвестър Сталоун е перфектния пример за това. В резултат на травма при раждането, лявата половина на лицето му е парализирана. Това изкривява леко устата му. Дори езикът му е частично парализиран – оттам и лекия дефект в говора му. А сега си отговорете на следния въпрос – „Дали всичко това попречи на Сталоун да се превърне в един от най-известните съвременни актьори?“

5. Андреа Бочели

Слепотата пречи на хората да виждат света, но не и да го чувстват. И класическия италиански изпълнител Андреа Бочели е идеалният пример за това. Той не престава да споделя своята забележителна и вдъхновяваща енергия посредством музиката. Андреа има три деца. Наскоро се жени повторно. Той се наслаждава на живота. Въпреки че не може да види света, той все пак му се наслаждава посредством своето сърце.

6. Маделин Стюарт

Снимка: FashionStock.com / Shutterstock.com

Когто имаш мечта, никое увреждане не може да ти попречи. Маделин Стюарт е родена със синдрома на Даун. Тя винаги е искала да стане модел. И успява! Да, отнема й известно време. Момичето се захваща със спорт и отслабва 20 килограма. Впоследствие е отхвърлена от не една и две модни агенции. Маделин обаче постига целта си – тя сключва дългогодишен договор с Manifesta и рекламира спортни дрехи за жени с най-различни размери. Наскоро се появи дори и в New York Fashion Week. Мечтите наистина се сбъдват!

7. Виктория Дювал


Снимка: lev radin / Shutterstock.com

Атлетът винаги си остава атлет. 20-годишната американска тенисистка Виктория Дювал, която преодолява Болестта на Ходжкин, е доказателство за това. Тя продължи да тренира и се представи успешно на един от най-големите Grand Slam турнири. Изглежда обаче Виктория вече е спечелила най-голямата битка в своя живот.

8. Шантел Браун Янг

Снимка: BAKOUNINE / Shutterstock.com

Красотата на този модел е необичайна. Като малка Шантел открива, че има витилиго – сравнително обичайно хронично кожно заболяване, проявяващо се в по-малко от или около 1% от човешката популация. Симптомите му се изразяват в появата на светли петна по кожата, подобни на карта. Тя обаче има идеално тяло и красиви лицеви характеристики, които решава да използва в своя полза. В резултат на това се превръща в световноизвестен модел. „Има тъмнокожи хора, има и бели. Аз пасвам идеално и в двете категории“, казва Шантел.

9. Ксения Безуглова

Ксения е майка на две деца. Тя печели италианския конкурс за красота Vertical, в който участват хора на инвалидна количка. Освен това Ксения е социален активист. Поставила си е да направи света по-комфортен за хората с увреждания. Обича живота и има множество планове. Тази жена – с невероятния си дух и безкраен оптимизъм – представлява ярък пример за това, че човек може да превъзмогне всичко!

10. Бил Портър

Когато имате цел в живота (а още по-важното – и желанието да я изпълните), никоя болест не може да застане на пътя ви. Въпреки че Бил Портър, който страда от церебрална парализа, той копнее за работа като продавач. Човекът постига своята цел, а малко по-късно се превръща и в един от най-добрите търговци в Америка. Филмът Door to Door е посветен именно на него. Горещо го препоръчваме на всеки, който смята, че проблемите могат да попречат на кариерата му.

Източник: Vesti.bg