Загиналият от мълния в кв. „Люлин“ – втори случай за два дни

47-годишен, а не 20-годишен е загиналия мъж в София при снощната буря. Инцидентът е станал в квартал „Люлин“. Мъжът е разхождал кучето си. Това съобщи за Bulgaria ON AIR говорителят на Спешната помощ Катя Сунгарска.

Екип на Спешната помощ е бил извикан на мястото на инцидента и е пристигнал на 8-а минута от подаването на сигнала.

При пристигането на медиците мъжът е бил с жизнени показатели, но в тежко състояние. Той е бил транспортиран към „Пирогов“, но е починал преди да бъде приет в противошокова зала.

И днес ще има гръмотевични бури, продължава да е в сила и опасността от градушки.

„Хората често биват покосявани от мълнии, защото рядко обръщат внимание на тези природни явления. Те си мислят, че едва ли точно на тях ще се случи подобно нещо. Важно е по време на буря да не се разхождаме свободно навън. За съжаление се оказва обаче, че трябва да се случват подобен инцидент, за да се замислят колко е опасно“, каза пред Bulgaria ON AIR експертът по мълниезащита Ернесто Нориега.

И допълни, че е редно в училище да се засяга темата, за да знаят децата как да реагират.

Сунгарска добави пред БНТ, че това е втори инцидент за два дни. В неделя 38-годишен мъж, който е ловил риба в язовир „Искър“ също е ударен от мълния. Това е станало при изваждането на лодката на брега. Мъжът загива на място.