Столични райони остават без вода утре

Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата утре, 19 юни, съобщиха от дружеството.

Във връзка с ремонт на уличен водопровод в кв. „Ботунец“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода“, живеещи в района на кв. „Кремиковци“, кв. „Сеславци“. Със слабо налягане на водата ще бъде кв. „Ботунец“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Радивоя“ и ъгъла с ул. „Св. Георги Победоносец“.

Във връзка с пресвързване на уличен водопровод на ул. „Паша Христова“ в. „Манастирски ливади – запад“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода“, живеещи на ул. „Паша Христова“ – от ул. „Синанишко езеро“ до ул. „Борис Димовски“, ул. „Синанишко езеро“ – от ул. „Мур“ до ул. „Богомил Райнов“, и ул. „Богомил Райнов“ №1, №2, №3. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Паша Христова“ и ъгъла с ул. „Борис Димовски“.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Велбъжд“, кв. „Васил Левски“, се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода“, живеещи на ул. „Велбъжд“ – от ул. „Поп Грую“ до ул. „Станислав Доспевски“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Велбъжд“ №44А.