Два трупа потресоха Смолянско и Шуменско! Общото между мъртвите мъже е… 

Тялото на 40-годишен мъж от село Шаренска е открито на горска пътека край селото. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 18 юни 2019 г., около 14.45 ч. на горска пътека в землището на село Шаренска, община Мадан, по пътя от общинско сметище към селото, е намерено тялото на мъжа, като по първоначални данни за насилствена смърт не са установени.

Сигнал за изчезването на мъжа е получен вчера от неговите близки. По техни данни 40-годишният мъж е в неизвестност от около 09.00 часа на 16 юни 2019 г. Незабавно след получаване на сигнала, служители на Районно управление на МВР-Мадан са предприели оперативно-издирвателни мероприятия и в резултат на проведеното местно издирване е намерено тялото на 40-годишния мъж.

То е транспортирано в МБАЛ-Смолян за аутопсия. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на Районно управление на МВР-Мадан. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Междувременно стана ясно, че английски гражданин, живеещ от години в шуменското село Ивански, бил намерен мъртъв в селския си дом. Тялото му е открито няколко дни по-късно.

След аутопсия данни за насилствена смърт не са открити. 75-годишният Уилсън се заселил в Ивански през 2001 г., когато беше бумът на купуване на къщи от англичани в шуменските села. Неговата била в началото на селото, близо до дома на небезизвестния бай Митьо Ярето.

Поддържал добри отношения със съседите. Живеел сам с кучето си. Преди време получил инсулт и провождал хората от селото да пазаруват.

Дъщеря му, която живее в Шотландия, е уведомена. Предстои дълга процедура за уреждане на погребението на чуждия гражданин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!