Кървава касапница в Монтанско, бял „Опел“ е смачкан до неузнаваемост (СНИМКИ)

Поредна тежка катастрофа е станала на международния път Е-79 между Монтана и Видин. Товарен бус „Мерцедес“ се е ударил в „Опел“ недалеч от монтанското село Долна Вереница.

След сблъсъка смачканите возила са останали на пътя и така трафикът в неделния ден е напълно блокиран, съобщава BulNews, позовавайки се на очевидци на мелето.

По неофициална информация жертвата се е возила в лекия автомобил „Опел Астра“, който се е ударил челно в товарен микробус „Мерцедес“. Все още няма яснота кой къде се е возил от тримата тежко пострадали и техният пол.

Три линейки, две пожарни и два патрула на полиция работят на мястото на катастрофата. От силния сблъсък има разпилени части от двете возила на около 50 метра. Според очевидци силата на удара е била чудовищна.

Тепърва се очаква да пристигне дежурен дознател от Монтана, който да започне да изяснява причините за катастрофата. По тази причина през следващите поне 2 часа движението ще остане преустановено.

Очаква се през следващите поне 30 минути движението по Е-79 да остане блокирано. Вече се трупат опашки от коли и камиони и от двете страни и вероятно ще се стигне до обявяването на обходен маршрут.

Преди минути от АПИ съобщиха, че движението по път I-1 Видин – Монтана в района на с. Долна Вереница е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е Монтана – с. Долна Вереница – път I-1 – Видин и обратно.

Трафикът се регулира от Пътна полиция.