Магнезиев коктейл- след 7 дни прием резултатът е уникален

Магнезият се счита за един от най-полезните микроелементи за нашето тяло. Почти половината от населението на Европа страда от дефицит на това вещество и затова е много полезно да се знае как да се определи дефицитът на магнезий и как той може да бъде запълнен .

Днес нашият редакторски състав е подготвил статия за симптомите, които ще ви помогнат да идентифицирате липсата на това важно вещество, както и рецептата за прост и бърз магнезиев коктейл .

Признаци на дефицит на магнезий

За да определите дали тялото ви има достатъчно магнезий, трябва да започнте да се наблюдавате. Най-често в случай на дефицит той дава следните „сигнали“.

Чести главоболие, нарушена концентрация, мигрена.

Трептене на мускулите на шията, лицето и раменете и тези по гръбначния стълб.

Аритмия, болки в сърцето, стомашни спазми, гадене и диария.

Крампи и изтръпване на ръцете.

Спазми и убождания по бедрата и краката.

Висока чувствителност към шум, раздразнителност и тревожност.

Нарушения на съня или редовно безсъние.

Ако сте забелязали поне няколко симптома, има причина да отидете на лекар и да направите тестове, за да определите нивото на магнезий.

 

Как да предотвратим спадът на магнезий

Има няколко техники и правила, които ще помогнат да се избегне бързото и нежелано отстраняване на магнезия от тялото.

 

Премахнете кафето и алкохола от диетата си.

Минимизирайте използването на сладкиши и газирани напитки.

Регулирайте нивото на калция в тялото и яжте повече храни, които го съдържат.

Как да се попълни тялото с магнезий

В допълнение към конвенционалните таблетки и сиропи, можете да повишите нивото на магнезия в тялото с помощта на домашно приготвен коктейл и продукти, богати на това вещество.

За да направите магнезиев коктейл, ще се нуждаете от:

300 g пресен спанак

1 банан

1 супена лъжица какао на прах

1 ч. Л мед

100 мл овесено мляко

Всички съставки слагате в блендер и довеждате до гладка маса. Този коктейл съдържа 234 mg магнезий, което е 60% от дневната потребност.

Ако не искате да се занимавате с приготвянето на коктейл, следните продукти ще помогнат за попълване на запасите от магнезий:

банани – 59 мг в един плод Магданоз, копър, спанак или салата – 160 мг на 100 г продукт тиквени семки – 150 мг в 30 г белени ядки черен боб – 120 мг в 200 г бобови растения филе от сьомга – 106 мг на 400 г риба Кашу – 82 мг на 30 г ядки тъмен шоколад – 65 мг на 30 г десерт авокадо – 37 мг в 200 г плодове

Не забравяйте, че билкови препарати и народни средства изпълняват само поддържащи и възстановителни функции. За най-ефективно справяне с проблема с дефицита на магнезий, консултирайте се с Вашия лекар и следвайте всички назначения . Бъдете здрави и не забравяйте да споделите интересни статии с приятелите си!