Последната цифра на годината на раждане ще разкрие велика тайна

Последната цифра от годината на раждане ще разкрие тайната на човешкия живот  Смята се, че годината на вашето раждане е предопределена отгоре. И душата ви избира не случайно.

Последната цифра на годината на вашето раждане е особено важна.

Тя е под патронажа на един от петте основни елемента. И вашият елемент определя важните точки във вашата съдба. Разбира се, не можете да приемете това сериозно. Но е интересно, нали?

Според древния китайски календар, на който се ориентира източният хороскоп, във всеки един момент на Земята властва един от петте основни елемента -Дърво, Огън,

Земя, Въздух, Вода. Астролозите са убедени, че тези елементи имат силно влияние не само върху природата, но и върху природата на човека. Те определят неговата умствена организация, навици и предпочитания. В коя година сте родени? Вземете последната цифра на годината на вашето раждане и открийте нещо ново за себе си!

 

1. Земя (последната цифра на годината на раждане – 8 и 9)

Хората от земния елемент са надеждни и търпеливи. Силите на земята им дават отговорност за своите близки. Те имат много амбиции, но в същото време са идеалистични.

Те се приземяват, проблемите се решават поетапно и с трезва глава. Те имат добре развита интуиция.

Около хората се опитват да бъдат равни на „земляните“, тъй като имат добре развити морални и етични ценности. Хората от земята ценят етиката и дисциплината, а също така знаят как да използват собствените си ресурси разумно поради техния доста консервативен характер. Хората на Земята са в добри отношения с парите. Те знаят как да виждат много неща по отношение на техните перспективи. Те крият емоциите си, но също така искат да бъдат обичани. „Земляните“ нямат достатъчно авантюризъм и жизненост, но са упорити.

Те искат да контролират всичко и често се ръководят единствено от собствените си интереси. Най-вече в живота те се страхуват от неизвестното и до появата на пристъпи на паника и депресия. Земята е центърът, който е отговорен за промяната на сезоните. Цветът на земята е жълт и е свързан с храносмилателната система, по-специално с далака и стомаха. В допълнение, „земляните“ се препоръчва да стоят настрана от блатисти райони с висока влажност.

 

2. Огън (последната цифра на годината на раждане е 6 и 7)

Хората на огъня винаги са гладни за приключения и никога няма да откажат да изследват нещо ново. Това са много активни и енергични личности, отлични лидери, обичат да се състезават и да печелят.

Хората на Огъня, като правило, са привлекателни, не могат да устоят на самота, предпочитайки да се обграждат с хора и постоянно движение.

Освен това те са изключително привързани към затварянето и всички видове сили и подкрепят всякакви семейни връзки. Огнените хора се отличават с високо самочувствие, интелигентни и приятелски настроени, решителни и ефективни, а също така и без ораторски талант. Недостатъците на „огнените” хора са тяхната агресивност и прекомерно желание за постигане на целите по всякакъв начин. Освен това те са прекалено емоционални и им липсва търпение. Себични и прекалено амбициозни. Рядко се сработват с други хора.

Огънят е южен, представлява летния сезон. Цветът на огъня е червен, той е свързан със съдовата система и сърцето. Препоръчително е хората от Огъня да стоят настрана от прекомерната топлина и да не се поддават на вълни от емоции.

 

3. Дърво (последната цифра на годината на раждане е 4 и 5)

Хората, родени под егидата на дървото, са много щедри. Те твърдо се придържат към своите принципи по отношение на етичното поведение, обичат да изследват света и да анализират информацията, и въпреки това те се отличават с рядка сила на убежденията си.

Хората на Дървото са много артистични и творчески и често се проявяват във всичко, на което могат да подадат ръка. Те са трудолюбиви и винаги търсят някаква професия за себе си, опитвайки се непрекъснато да бъдат заети и да вярват, че работата е най-доброто използване на тяхната сила. Самоувереността е една от най-добрите им черти.

„Дървените хора” винаги са благодарни за всичко, което имат, и не се опитват да гонят амбиции, или да се опитват да надскачат себе си, въпреки че сферата на интересите им е много обширна и разнообразна.

Те са верни приятели и никога не се държат егоистично,  идеални работници в екип и са много състрадателни към другите хора. Недостатъците на дървените хора включват тяхната разточителност. Те съгрешават от факта, че могат да поемат повече задачи, отколкото могат да се справят, и поради това често се претоварват с работа, което не е от полза за никого. С други думи, хората от дървото трябва да се научат да определят граници и правилно да изчисляват силите.

При определени условия те могат да станат прекалено зависими от другите и дори да се загубят в тълпата, в много отношения това е възможно само поради тяхната пасивност и известно забавяне. Дървото е източно, а сезонът му е пролетен, съответно цветът е зелен. Дървото е свързано с жлъчния мехур и черния дроб. Представителите на този елемент трябва да избягват области, в които преобладават силни ветрове.

 

4. Вода (последната цифра на годината на раждане – 2 и 3)

Хората от Водата се смятат за очарователни и отзивчиви хора и те също знаят как да симпатизират. Те са много гъвкави и могат да се движат с потока. Освен това те са умни и креативни. Хората с вода имат страхотно въображение и не се страхуват да го използват. Сред тях са много отлични философи и мислители, те са много независими и най-често владеят няколко професии.

Представителите на Водата имат идеални комуникативни умения и могат да бъдат много убедителни. Заслужава да се отбележи и тяхната изключителна дипломатическа способност. Те са много интуитивни и могат да уловят нещо, което избягва вниманието на други хора.

Те са добри организатори и еднакво добри изпълнители, те могат да забележат специалните таланти на хората около тях и да им помогнат да ги доразвият. Хората от елемента Вода могат да бъдат тайни и неискрени и никога да не споделят тайните си с другите. Освен това те имат явни тенденции да манипулират.

Те винаги и във всичко се опитват да намерят прост и лесен изход, тъй като те се отличават с определена пасивност и често се отдават както на собствените си, така и на чужди прищевки. Това, което трябва да научат, е да стоят твърдо на собствените си крака и да вървят по свой собствен начин.

И все пак хората с елемент Вода трябва да избягват твърде водни места, сякаш парадоксално би звучало. Водата е на север. Сезонът е зимен и цветът е черен. Водата се свързва с костни и екскреторни системи.

 

5. Метал (последната цифра на годината на раждане е 0 и 1)

„Металните” хора са много упорити, независими, поради силата на характера.

Те обичат себе си, но в същото време знаят как да се грижат и уважават другите. Те по правило са по-скоро сдържани, но с външен натиск те активно и непоколебимо се защитават и гледната си точка.

Представители на този елемент се стремят към подреденост и предпочитат баланс и чистота във всеки смисъл на думата. Те се отличават с надеждност и решителност, въпреки че понякога се държат малко отделно, не се опитват да бъдат част от тълпата.

Когато хората от елемента метал знаят какво търсят и искат, тогава тяхната решимост може да бъде завидна, защото препятствията и неуспехите никога не могат да накарат хората да се заблудят, и те могат да решат всички проблеми с лекота. Те нямат страх от самотата и единственото, което искат от обществото, е признаването на техните постижения и успехи.

Сред недостатъците на хората от елемента Метал може да се отбележи тяхната периодична импулсивност. Съзнателно или подсъзнателно всички те притежават непреодолима тежест на лукса, парите и властта. Често те могат да бъдат упорити и да се държат неразумно. Като лидери, Металните хора са много взискателни и искат техните подчинени да отговарят на техните високи стандарти и очаквания колкото е възможно повече. Металът е на запад. Сезонът е есен. Цветът на метала е бял. Металът е свързан с дихателната система и белите дробове.