Скандално дело! Петричките фамилии Методиеви и Кирилови, белязали с кърваво убийство враждата си, в Окръжен съд Благоевград

С разпит на вещи лица продължи делото за убийството на Стефан Методиев от Петрич, за което обвиняем е Борислав Кирилов. На днешното заседание в Окръжен съд Благоевград бяха изслушани заключенията на експертите относно настъпилата смърт. Според съдебно-химическата експертиза в кръвта на Методиев не е имало следи от алкохол и употребата на лекарства и други субстанции.

По-интересна бе експертизата на съдебна медицина, която изложи д-р Аврамов. Според неговото заключение смъртта на Стефан Методиев е настъпила в следствие на бактериален менингит. Той бил жестоко пребит и имал множество счупвания на лицеви и други кости в областта на главата. Черепът му също бил счупен, което дало възможност на бактериите по най-краткия път – през носоглътката да достигнат до мозъка, а това било фатално за него. Припомняме, че през 2014 година Методиев бе жестоко пребит след спор със свои съседи и остави 5 деца сираци.

Спорът се разразил заради една невинна детска игра – топката на децата влязла в съседния двор и започнала разправията, прераснала в бой и завършила със смърт. Според близките на убития, освен Борислав Кирилов е имало и друг участник в зверския побой – неговият зет Сергей, който обаче не е провлечен като обвиняем, а в качеството си на свидетел.

Сергей е собственик на помещението, в което двамата с Борислав затворили Стефан и го пребили. Още след първите удари Стефан изпаднал в безсъзнание, но освирепеллите съседи продължили да го бият. Според експртизата, ударите по тялото на Методиев са много и с различна сила, но не е ясно колко човека са ги нанесли. Предстои изслушването на още експерти и свидетели.