Шаш! Катето Евро прецака жестоко Ники Илиев! (СНИМКИ)

Оказа се, че за Катето Евро е достатъчно и едно телефонно обаждане, за да прецака жестоко колегата си Ники Илиев. И въпреки че не е умишлено, признаваме, че доста добре й се получи!

Именно това обаждане, което актрисата прави до сина си Александър Кадиев, прави така, че първият снимачен ден на новата лента на Ники Илиев „Завръщане”, да започне с фалстарт.

 

„Сашко, мама, къде си?”, са думите, които провалили началото на снимките преди месец, пише „Марица”. Оказало се, че Александър Кадиев има представление, за което забравил, и се наложило спешно да отпътува за столицата.

Впоследствие, разбира се, той се реванширал пред колегите с безспирните си смешки и весели моменти.

„Той е неизчерпаем източник на комични ситуации”, казва за него Бойко Кръстанов. На Гребната база пред очите на над 500 статисти Сашо си събул панталона и по бельо невъзмутимо изтичал до гримьорната и обратно, защото забравил да се преоблече за предстоящата сцена.

На певеца Орлин Павлов пък му се случило нещо невероятно по време на снимки на Античния театър.

 

Възрастна госпожа питала къде може да намери „един специален човек“, на когото трябва да предаде нещо много важно. На въпроса как се казва човекът, тя отговорила „Орлин Орлинов Павлов“. Тогава той свалил слънчевите си очила и, разпознавайки го, 93-годишната баба Пенка се разплакала.

Оказало се, че нейният съпруг и дядото на Орлин, който бил военен летец, са служили заедно и били големи приятели. И тя къта като скъпа семейна реликва вестник от 1944 година с разкази и снимки за техните подвизи. След смъртта на съпруга си жената решила, че някой ден ще намери певеца и ще му даде тази ценна историческа находка. „Четохме вкъщи и плакахме всички“, спомня си певецът.

Продуцентът на филма Башар Рахал споделя, че до този момент не познавал лично нито един пловдивчанин, но покрай снимките в града това се е променило и е възхитен от дружелюбието на филибелии.

С усмивка разказва как хората го спирали, за да се снимат или просто да му се порадват, наричайки го „Господин Башаров, Бахаров, Рашал“, но той вече е свикнал и просто се забавлява. „Хората тук са доста по-различни от софиянци, по-топли, супер услужливи и много благоразположени, предлагат ни помощ, помещения за преобличане, храна и напитки“, отчита той. Покрай приятните преживявания продуцентът дори обмисля да промени заглавието на филма от „Завръщане“ на „pLOVEdiv“.

 

Алюзията с Пловдив – Европейска столица на културата не е случайна, тъй като Фондация „Пловдив 2019“ дала сериозно рамо на продукцията.

Тази седмица снимките на филма продължават, като локациите са „Капана“, Старият град, Гребната база, гарата и др.

До момента над 700 статисти от града са взели участие, а хиляди пловдивчани и туристи постоянно стават свидетели на снимачния процес.

По план в края на лятото екипът ще се завърне отново със страхотна изненада. Именно тогава ще бъде заснета заключителната част на филма с грандиозен плаващ концерт на Орлин Павлов. Той загатна, че в Гребния канал ще бъде построена единствена по рода си сцена от плаващи понтони, а останалото ще видим на 28 август.

 

„Такова нещо не е правено досега, вълнува се артистът. Идеята за първия плаващ концерт дойде от Ина Димитрова, моя приятелка, която е технически водолаз инструктор и е работила по изграждането на плаващите кейове на Кристо Явашев“, разказва Орлин и още отсега кани пловдивчани и гостите на града да се насладят на това невероятно шоу, като входът ще е свободен.