Спасителите на плажа масово започнаха да прибират мобилните телефони на плажуващите – ето защо:

Едно видео във Facebook придоби изключителна популярност и е споделяно хиляди пъти, съобщава сайтът 3lstories. И наистина си струва да се види.

Видеото показва как двама спасители се приближават към почиващите на плажа и изведнъж грабват мобилния телефон от ръцете им. Спасителите посочват възмутено на хората децата им, които в същото това време се забавляват във водата без надзор.

Специалистите от аварийната служба написаха на страницата във Фейсбук: „Когато сте на плажа, оставете мобилния ви телефон да почива в чантата.“

хора на плажа

Прекомерната зависимост от телефони и всякакви подобни джаджи напоследък се превърна в опасно и вредно занимание. Както показва статистиката, прекомерната честота на употребата им по време на шофиране е довела до увеличаване на инциденти и злополуки. Ето защо в 30 страни важи тотална забрана за разговори по телефона по време на шофиране.

Изданието „Translational Psychiatry“ публикува резултати от изследването на негативното влияние на мобилния телефон върху развитието на децата. Подобно безотговорно „възпитание“ води до това, че детето „виси” дълго време в най-различни приложения, което ограничава неговото развитие.

Постепенно споровете за опасностите от мобилните телефони се прехвърлиха и на плажа. Много често можете да видите следната картинка: родителите са като срастнали със своите джаджи, вместо да се грижат за децата. А евентуалната трагедия може да се случи буквално за секунди!

За да подчертае този проблем, асоциацията на спасителите Sdra lvsborg реши да създаде видеото по-горе. Идеята им е съобщението да е достатъчно ясно и да се разпространи по мрежата.