Мерилин Монро е била убита, поръчителят е… (СНИМКИ) 

Актьорът Джани Русо разкрива доста сериозни твърдения за обстоятелствата около загадъчната смърт на Мерилин Монро. В скорошно свое интервю, той твърди, че Робърт Кенеди стои зад смъртта на любимата актриса на Холивуд, която си отиде на 36 години на пети август 1962 г. Русо презентира мемоарите си „Hollywood Godfather: My Life in the Movies and the Mob“.

„Трябва да е Боби. Никой друг не би я убил. Мафията не би го направила. Те я обожаваха. Тя беше парти момиче. Дайте ѝ няколко хапчета, няколко питиета и тя щеше да се забавлява с всички.“ Повечето от вас сигурно знаят, че Робърт Кенеди е бил убит на 50-годишна възраст , на пети юни 1968 в хотел „Амбасадор“ в Лос Анджелис. Според Русо, Робърт дълго е замислят смъртта на актрисата, за да не може аферата ѝ с брат му, Джон Кенеди, да излезе в публичното пространство. Джон Кенеди е убит по-късно, докато се вози в кола със съпругата си, Джаки Кенеди в Далас, Тексас на 22 ноември 1963, когато е само на 46 години.

Твърденията за предполагаемите извънбрачни връзки на Джон Кенеди са документирани в продължение на десетилетия. Въпреки това, най-скандалният романс на бившия президент е със самата Мерилин Монро, която го поздравява с изпълнението си „Happy Birthday, Mr. President“ през 1962. Русо твърди още, че мафията планирала да заснеме Монро в тройка с братята политици, за да изнудва Джон Кенеди. „Човек, известен като „Докторът“, наемен убиец и истински лекар поема големите поръчки на мафията. Той е този, който инжектира въздух във вената на актрисата. Тя умира от емболия, но изглежда като злоупотреба с наркотици.“

Това не е първият път, в който Русо споделя тези свои твърдения публично. През 2005, той заяви пред медиите, че е бил любовник на Мерилин Монро докато има връзка с мафията. Аферата им започва, когато тя е на 33 години, а той само на 16.

В смъртния акт на Мерилин Монро, като причина за смъртта е посочена „остро натряване с барбитурати поради предозиране“. Лекарят на звездата и медицинският експерт, извършил аутопсията, смятат че тя се е самоубила. Множество конспиративни теории, обаче, витаят около ранната смърт на Мерилин Монро в продължение на десетилетия. Това не е първият път, в който се твърди, че е била убита заради аферата си с Джон Кенеди. Нито пък Русо е първият от бившите ѝ любовници, който твърди, че знае истината за препдолагаемото убийство.

Бившият съпруг на актрисата и бейзболист Джо Димаджио, споделя в биографията си: „Винаги съм знаел кой я е убил, но не исках да започвам революция в тази страна. Тя ми казваше, че някой я иска мъртва, но аз мълчах.“