Бесен екшън с шефа на столичното 6-о РПУ в кв. „Лозенец“! Отстраниха го от длъжност

Директорът на СДВР Георги Хаджиев съобщи извънредна новина. Тя е свързана с грозна изцепка на началника на 6-о РУ в София. Оказа се, че Петър Василев е буйствал снощи в заведение в столичния квартал „Лозенец“. След подаден сигнал за поведението тръгнал с автомобила си и отказал алкохолна проба, стана ясно от думите на Георги Хаджиев.


Началникът на 6-то РПУ Петър Василев

„Василев бил в заведението заедно със свой приятел. Около 3:30 през нощта бил получен сигнал, че буйстват и блъскат маси.

Полицейският шеф си тръгнал с колата си, но бил спрян от полицаи от 4-то РУ. Той отказал проба с дрегер. Издадена му е бележка за медицинско изследване, но шефът на 6-о РУ не се явил на него.

Затова книжката му е отнета за две години, а колата е служебно дерегистрирана за 1 година. По време на разговорите с Василев, след като бил спрян, станало дума, че е началник на Районно управление, но полицаят не е парадирал с това“, обясни Хаджиев.

Шефът на 6-о РУ-София е отстранен от длъжност. Назначена е проверка, а материалите ще бъдат докладвани в прокуратурата, която да прецени дали има данни за хулиганство.

По време на брифинг на МВР министърът на вътрешните работи Младен Маринов каза, че е работил преди с Василев и го определи като добър полицай. Въпреки това той заяви, че не толерира такова отношение независимо от кого и на каква длъжност.