Ето защо пияният МВР шеф отказал алкохолна проба

 

Началникът на столичното Шесто РПУ буйствал в заведение и отказал проверка с дрегер. След инцидента Петър Василев е отстранен от длъжност, а за случая е уведомена прокуратурата, предава bTV.

Инцидентът с началника на Шесто районно е станал малко след 3 през нощта в центъра на София. Петър Василев спрял в заведение за бързо хранене и поискал да ползва тоалетната.

Охраната отказала, тъй като било затворено. Това ядосало Василев и затова той започнал да буйства. Така се стигнало до скандал и сигнал в полицията. Колегите му, които се отзовали, заподозрели, че е пиян. Василев обаче пред bTV отрече, че снощи е употребил алкохол. След скандала Петър Василев напуснал заведението с личната си кола, но бил спрян за проверка от „Пътна полиция”.

„При проверката служителят е отказал да даде документите на автомобила и е отказал да бъде тестван с дрегер за употреба на алкохол. Информацията ни към момента е, че е отказал да даде такава проба” , каза Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Версията на Василев обаче е друга. „Не съм отказал да дам кръвна проба. Напротив. Отидох до там, но не можах да дам, тъй като не ми бяха дадени някакви стикери, които трябва да придружават акта” , обясни Петър Василев, Вие кога отидохте да дадете кръв? Тази нощ или тази сутрин? Тази сутрин, около 6 сутринта. От МВР признават, че Василев направил опит да предотврати проверката, като намекнал, че е на висока длъжност в системата.

„По закон ще се проведе дисциплинарно разследване. Но няма да толерирам такива действия, независимо от какъв ранг е началникът. В дадени случаи е вършил отлична работа като полицай. Но виждате – в крайна сметка какво се случва и какво е – в дадена ситуация да забравиш какъв си” , заяви вътрешният министър Младен Маринов. След инцидента на Василев е съставен акт – колата му е свалена от регистрация, глобата му е 2000 лева, а книжката му е взета за 2 години.