Кръговете под очите на това момченце се оказаха симптом на страшно заболяване

Разстроената майка предположила, че синът й е бил тормозен в училище, след като се прибрал от там със синини под очите. Но истината е много по-лоша. Ето защо симптоми като тези не трябва да бъдат пренебрегвани от нито един родител.

Клер Боял се е загрижила за здравето на своя 8-годишен син Лий, когато видяла синини по тялото му и тъмни кръгове под очите му. Момчето се чувствало сънливо и напълно изтощено. След медицински прегледи се оказа, че Лий не е бил бит. Той е бил диагностициран с остра лимфобластна левкемия, която е много агресивен тип рак. Броят на левкоцитите му е бил толкова висок, че лекарите настоявали да вкарат детето в изкуствена кома, защото може да умре в рамките на 24 часа.

 

Момченцето прекарало цял месец в кома. Той претърпял инсулт, след което е трябвало да се научи отново да ходи и да говори. Интензивната химиотерапия е дала резултати – ракът е намалял. Лекарите започнали да подготвят момчето за трансплантация на костен мозък, но внезапно болестта се върнала в още по-агресивна форма.

 

Силата на Лий е почти изчезнала. Дали ще бъде подложен на друг курс на химиотерапия е неизвестен. Родителите се надяват на лечение с ново експериментално лекарство – това е последната надежда за детето, което наистина иска да живее.