Проговори майката на ученика от кадрите, които взривиха цяла България! (Видео)

16-годишното момче, което скандализира социалните мрежи с арогантно поведение към учител, ще бъде изключено от училището в Пловдив. Решението е взето още преди видеото да обиколи интернет.

Ученикът съжалява за постъпката си, твърди майка му, която се притеснява да застане пред камера.

„В момента се чувствам страшно обидена и наранена от постъпката, която е извършил той”, каза майката на момчето, предава bTV.

То е сменило 7 училища от първи клас досега. „Той по този начин, според мен, се опитва да привлече внимание, тъй като винаги е бил отхвърлян от съучениците си, от приятелите, от връстниците си”, коментира майката на агресивния ученик.

Това не е първият случай на подобно поведение в това училище. „Повече бяха негативните прояви от негова страна, отколкото положителните”, зави директорът на училището Илия Къртев. Преместването му обаче няма да реши проблема, категорични са психолози.

„Това, което преживява детето, върви с него, независимо в кое училище отива. Не е достатъчно психологът да го вземе в кабинета, да поработи с него един час и след това да го върнат в клас”, обясни Евелина Лавчийска, психолог.

А насилието над учители се увеличава. Ако преди две години регистрираните случаи са били около 200, то миналата година те са почти двойно. Министерството на образованието е дало 13 милиона лева за назначаване на повече училищни психолози. „Защото точно те са хората, които могат да дават предписания на учителите в зависимост от състоянието на децата каква да бъде тяхната реакция”, заяви Татяна Предова, МОН. За една година 360 учители са преминали обучение за справяне с агресията и разпознаването й още в зародиш.