Чудо! Мъртвец възкръсна на погребението си

20-годишен индиец се събуди на собственото си погребение, след като бе обявен за мъртъв от лекарите, съобщи Фокс Нюз. Младежът „възкръснал“ точно преди да го закопаят.

Фуркан Мохамад е бил обявен за мъртъв от индийски медицински специалисти, но изненадващото му събуждане на собственото му погребение в северния индийски град Лакнау още повече шокира опечалените. Нещо повече, след като се събудил от тримесечна кома, Мохамад научил, че отново ще става татко. Той незабавно е откаран в болница и включен на командно дишане.

Фуркан е изпаднал в кома след претърпян инцидент. Лекарите го обявили за мъртъв в понеделник, но едва след като семейството му е съобщило на болницата, в която е настанен, че вече нямат средства за заплащане на лечението му.

Семейството е разказало за „Индустан Таймс“, че ситуацията ги е оставила травматизирани, защото те не само трябвало да се примирят със смъртта на Фуркан, но след това са го забелязали да мърда по време на погребението.

„Съкрушени, ние се подготвяхме за погребението, когато забелязахме движение в крайниците му. Веднага отведохме Фуркан в болницата „Рам Манохар Лохия“, където лекарите казаха, че е жив и го поставиха на изкуствено дишане“, разказва по-големият брат Мохамад Ирфан.

„Досега сме платили 10 000 долара на частната болница и когато им казахме, че са ни свършили парите, те „изненадващо“ го обявиха за мъртъв“, добави той. Главният лекар на града съобщи, че е в ход национално разследване на медицинските практики в страната.

„Ние сме се запознали с инцидента и въпросът ще бъде проучен обстойно“, каза Нарендра Агарвал.

„Пациентът е в критично състояние, но определено не е умрял. Той има пулс, кръвно налягане, мозъчна дейност и неговите рефлекси работят“, допълва лекарят.