Хрупкави тиквички направо от буркана. Лошото е, че не издържаме и ги изяждаме преди да дойде зимата

Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal

Кой сега може да бъде изненадан от мариновани домати и краставици за зимата? Рецептите ни са познати от много години: първо помогахме на баба и майка да навиват бурканите, а сега повторяваме едни и същи действия от година на година. А мариновани тиквички за зимата? Добавете нещо ново към дългия си списък със зарзавати

Хрупкави, ароматни, пикантни и невероятни ! Ще видите: любимите на киселите краставички бързо ще заменят рецептата с тиквички от следващото лято  Запазете рецептата за мариновани тиквички за зимата и използвайте!

съставки

тиквички 2-3 броя

копър 1 връзка

чесън 2 скилидки

Чили чушки 0.5 бр.

сол 1 ч. Л

захар 1 ч. Л

оцет 40 ml

 

подготовка

Измийте тиквичките, отрежете връхчетата. Нарежете всяка тиквичка по дължина на четири части. Много големите зеленчуци могат да бъдат нарязани на повече парчета. Можете да нарежете на кръгчета или големи кубчета, колкото искате.

В долната част на един буркан  от литър добавете копър, нарязани скилидки чесън, люти чушки.

Поставете парчетата тиквички плътно в буркана. Добавете сол, захар и оцет. Напълнете с вряла вода и покрийте с метален капак. Стерилизирайте, докато цветът на зеленчука се промени от зеленикаво към жълто.

Изглежда, че хрупкави мариновани тиквички не се нуждаят от нищо друго: тази храна сама по себе си е добра. Въпреки това,  ще бъде перфектно съчетана с печено месо и картофи . Запазете няколко буркани сега, за да се насладите на пълния вкус на тиквички през зимата.