Намериха мъртъв спортен измамник

Мъртвото тяло на американския маратонец Франк Меза беше открито в река Лос Анджелис, обявиха от полицията в града. Смъртта на 70-годишния бегач идва само броени дни, след като в понеделник стана ясно, че той е измамил по време на маратона в Лос Анджелис през март, съкращавайки дистанцията за рекордното си време от 2:53:10 часа.

Причината за смъртта на Меза все още не е изяснения, но от полицията са убедени, че не става дума за удавяне. Маратонецът, който беше пенсиониран лекар, отричаше да е мамил по време на градския маратон и твърдеше, че е напуснал трасето единствено за посещение на тоалетна и в нейното търсене е използвал тротоара. Думите му бяха опровергани от публикувано видео в началото на седмицата.

 

Измамата по време на маратона в Лос Анджелис не е първата в състезателната кариера на Франк Меза, който участва в бягания в продължение на 40 години. Той няколко пъти е дисквалифициран заради съкращаване на дистанцията, включително два пъти на Международния маратон на Калифорния през 2014 и 2016 г. След това получава доживотна забрана за участие в състезанието.