Ад в NOVA! Нещо ужасно се случи с актриса от „Откраднат живот“

Актрисата Мария Каварджикова, спечелила любовта на феновете в ролята на Евгения Генадиева в „Откраднат живот“, едва не припада по време на снимки. До пълно физическо и психическо изтощение звездата стигнала по време на заснемането на последните епизоди от 8-ми сезон на докторската сага.

Тъй като действието се развива във Варна, актрисата трябвало непрекъснато да пътува от София до морската столица и обратно, за да смогва едновременно да снима и да играе в постановката „Идеалният мъж“ в Народния театър. Каварджикова правела по два полета за един ден, а между слизането от самолета на летището и излизането пред публиката в театъра имала по 15 минути.

Натоварената програма се повторила в няколко поредни дни. На финала Каварджикова едва се държала на краката си и изкарала акъла на екипа на „Откраднат живот“ като се сгромолясала на терена. Проблемът дошъл от това, че актрисата нямало кога залък да сложи в устата си, работела на гладно, а в същото време злоупотребявала с цигарите. Театралната легенда е заклет пушач и в паузите между снимките не изпускала фаса от ръка. Затова сценаристите на „Откраднат живот“ присадили вредния навик и на героинята й в сериала.

Въпреки това Мария била изключително дисциплинирана. Тя се подчинявала на всяко режисьорско решение. Така например, без да се противи, се съгласила да падне по очи на пясъка на плажната ивица във Варна, след като на Евтим Милошев му дошла идеята. С риск да навреди на здравето си, Каварджикова изпълнила желанието му, пише „Ретро“.