82-годишна баба от българско село се оказа топ бандитка

82-годишна жителка на братядаскаловското село Гранит е осъдена на 3 месеца условно с 3-годишен отлагателен срок за изпълнение на наказанието, съобщиха от районния съд в Чирпан. Баба Христина К. застанала пред Темида за опит да открадне близо тон и половина грозде от лозето на своята съселянка Иванка Д.

Чепките от сорта „Велика“ на стойност 3 675 лв вече били натоварени на каруцата, когато родственик на собственичката се появил на местопроизшествието и успял да спаси стоката.

В хода на досъдебното производство станало ясно, че каруцата е притежание на 27-годишният внук на бабичката, а в скоростната беритба помагала живеещата с него на съпружески начала 25-годишна жена. Неканените берачи влезли в лозето малко преди полунощ на 21 септември т.г. и за броени часове напълнили над 50 чувала с грозде, което възнамерявали да продадат на предварително намерен купувач от Чирпан.

Внукът и приятелката му имат вече зад гърба си няколко осъждания за аналогични престъпления, показва справката за съдимостта им, което накарало съдът да им наложи съответно по 9 и 5 месеца престой в затвора, но при 3-годишно отлагане на изпълнението. Осъдените ще трябва да заплатят 50 лв за направените досъдебни разходи, възпитателната работа с тях е възложена на полицейския инспектор, отговарящ за село Гранит, става ясно от одобреното навръх Никулден споразумение.