Никога не поставяйте огледала на тези места, защото парите бягат от дома ви. Ето къде трябва да са

Ако имате поставени ОГЛЕДАЛА на тези места, НЕЗАБАВНО ги махнете! Огледалата показват отражението на всичко, което се намира в непосредствена близост. Затова те са важен елемент, който се използва при Фън Шуй.

Когато избирате огледало трябва да вземете предвид няколко фактора.

Първо, трябва да определите мястото, на което ще го поставите, и второ, функцията, която трябва да има.

 

Къде е забранено да се поставя огледалото?

Огледалата увеличават това, което показват, така че ако създават отражение на нещо, което е неудобно за добър фън шуй, то още повече ще го подчертае. Всъщност има много забрани, когато става дума за огледалата.

Никога не трябва да бъдат поставени така, че да създават пряко отражение на входната врата, защото така изпращат цялата положителна енергия, която иска да влезе във вашия дом.

Не бива да ги поставяте, така че да създават отражение на тоалетната, банята или кухнята.

Не трябва да отразяват кофи за боклук, бъркотия или мръсотия във всеки един смисъл.

В спалнята, те създават спорове и недоразумения между съпрузите. Независимо дали са на тавана, на стената или на гардероба до леглото, те създават отражение на хората, които там спят. Така възниква вредна енергия, която води до заболявания, а ако вече има заболяване и ако съвпада с още някой отрицателен Фън Шуй фактор, може да застраши живота. Ако не можете да го отстраните, покривайте с непрозрачен плат преди лягане.

 

Когато става въпрос за избор на място на поставяне, трябва да знаете, че огледалото е воден елемент и следователно никога не трябва да се поставя на южната страна в дома.

Всичко това звучи малко страшно, но ако се придържате към Фън Шуй правилата, огледалата всъщност може да ви донесат щастие и напредък.

 

Къде е благоприятно да се постави огледалото?

Огледалото , поставено в трапезарията (не в кухнята), така че да създава отражение от храната, която е поставена на масата в гостната и семейството, което тук се събира за хранене, ще ви донесе благополучие и хармонични семейни отношения.

Може би сте забелязали в много магазини, че огледалата се поставят така, че отразяват мястото, където се държат парите. Огледалото символично удвоява количеството на парите, които влизат в касата и с това носи позитивна енергия, която привлича по-голямо богатство.

Ако поставите голямо огледало в малка стая, това ще я направи да изглежда по-голяма, отколкото е.

Огледалото може да компенсира липсата на ъгъл в помещение с неправилна форма. Необходимо е да се постави на тази стена, която нарушава правилната форма на стаята, като това ще продължи пространството в този посока.

 

Къде да се постави огледало, за да се отбие негативната енергия?

В случай, когато нещо негативно от вашата среда попада пряко на вашата входна врата, тази енергия може да се отбие, поставяйки огледало извън дома, над входната врата например.

Това действа просто и ефективно, но ако от другата страна на пътя имате съседи, тази отхвърлена енергия с висока скорост и с подсилена интензивност ще се насочи към тях, което носи нещастие, болести и загуби. Ако не сте в най-добри отношения със съседите си, това може да ви изглежда като добра идея, но имайте предвид, че ако правите някому зло, си правите зло и на самите себе си.

Затова този вид контролиране на енергията изобщо не се препоръчва.