Спецпрокурори с шокиращи разкрития за бандитите и майките им от Елин Пелин

Спецпрокуратурата даде специален брифинг относно разбитата на седми декември банда в Елин Пелин, занимаваща се с разпространение на наркотици.

Задържаните са членове на група, която е действала на територията на община Елин Пелин. На трети декември бе неутрализирана и друга престъпна група, която се е занимавала с разпространение на наркотични вещества отново на територията на същата община.

Двете групи са се познавали, но не са имали съвместен бизнес, т.е. са били конкуренти.

Зареждането с наркотични вещества, основно амфетамини и марихуана, се е осъществявало от София от определено депо на основния член на групата. Той им е лидер. Депото е в София, в квартал „Триъгълника“. Началото на акцията бе дадено, когато бе направена сделка пред него.

Това депо се е използвало и като съхранителна база на неистински евро и банкноти. Експертите ще кажат с какво качество е самата банкнота, но на пръв поглед изглеждат добро качество.

Лицето, което е получавало наркотиците в София, е извършвало т.нар разфасовка така, че да могат да се пласират на улицата.

Задържаните са дилъри, които са родени през 1995 година.

Има притеснителни данни, които станаха ясни в хода на това разследване. Майката на едно от лицата е изхвърлила буркан със зелено тревно съдържание през прозореца, по време на претърсванията в дома й. Това говори, че тя е знаела.

Майка на друго задържано лице пък е превозвала част от наркотиците.

Лицата са родени през 1995 година. Това говори, че не са имали хубава семейна среда. Не е хубаво толерирането на подобен вид дейност.

И четиримата нямат официална трудова дейност, всичките им доходи са от разпространението на наркотици. По случая са използвани СРС-та.