Чудото с малката русалка от Перу удиви целия свят СНИМКИ

Много хора знаят легенди за русалки, но не всеки знае, че всъщност тези същества не са мит.

Легендите имат реална основа. Русалките имат физически недъг. Днес това заболяване се нарича Сиреномелия или синдром на русалката. Много хора, родени с този синдром, умират млади, но има и такива, които оцеляват.

Като Милагрос Серон от Перу.  В превод името й означава „чудо“. И наистина това детенце е уникално, въпреки рядкото си физическо заболяване.

Тя се ражда през 2004 г. с напълно сраснали крачета. Приятелите й я наричали „русалчица“. Уникалното при нея е, че оцелява.

Децата, родени със синдрома на русалката обикновено умират след няколко дни. Те нямат дебело черво, полът им е трудно определим, а стомашно-чревният им тракт е недоразвит.

Родителите на Милагрос направили всичко възможно, а лекарите – почти невъзможното, за да живее. До 5-годишна възраст момиченцето е било подложено на много операции.

И за изненада на медиците, тя не само се научила да ходи, но и започнала да ходи на уроци по танци.

Семейството на малката русалка не е от най-богатите.

То живее в малко селце, разположено в Перуанските Анди.

Родителите на Милагрос не се отказват от нея и взимат най-правилното решение. Местните власти им оказват финансова помощ, благодарение на която малката получава подходящо лечение и рехабилитация.

През цялото време бащата на Милагрос не се отделя от нея.

Той живее и работи в клиниката, където се лекува дъщеря му.

За съжаление, през октомври тази година със сълзи на очи той съобщи, че дъщеря му е починала на 15-годишна възраст в очакване на бъбречна трансплантация.

„Винаги ще я помня като много умно момиче, което беше радостно и се усмихваше. За мен тя беше малък ангел“, казва баща й пред CEN.