Как да спрем нежелано окосмяване по лицето

Окосмяването по лицето е много досадно за жените. То би могло да накара една дама да се чувства непривлекателна, причинява стрес и тормоз.

Прекомерното окосмяване би могло да се дължи на наследствени фактори, хормонален дисбаланс или нежелани реакции към някои лекарства.

Ако желаете завинаги да се отървете от неудобството и най-накрая да забравите какво означава всеки ден да стоите пред огледалото с пинсета в ръка, запознайте се със следните методи:

1.Пиенето на чай от мента намалява нивото на тестостерон в тялото – съответно и до намаляване растежа на косми по лицето.

2.Лазерното обезкосмяване също е ефективен начин за справяне с проблема.

3.Витамин B6 – предпазва от повишено отделяне на тестостерона. Витаминът се съдържа в банани, риба, пилешко, картофи, лешници.

4.Електролиза – по-скъпа процедура, но и по-болезнена, защото косъмчетата се изкореняват чрез ток. Домашните маски в борбата с косъмчетата по лицето:

1. Смесете 30 грама захар с 10 мл прясно и изцеден сок от лимон в 150 мл вода. Разбъркайте добре и след това нанесете сместа върху лицето си в посока на растежа на косъма. Оставете продуктите да подействат за 15 минути. След това изплакнете със студена вода, като леко разтривате областта на лицето. Гранулираната захар и лимона ще действат като нежен ексфолиращ крем и същевременно ще премахнат окосмяването по лицето. Лимоновият сок ще действа като стягащ и естествен анти септичен продукт. Повтаряйте тази процедура веднъж седмично, за да получите желания ефект.

2. Изтискайте 10 мл лимонов сок, сложете 40 мл мед и разбъркайте докато получите една смес. След това напоете памучен тампон и разтривайте тази смес в посока на растежа на косъма по лицето си. Изплакнете след 15 минути. Повторете два пъти седмично в продължение на 2 седмици и след това всяка седмица, за да се справите с нежеланото окосмяване по лицето.