Прогноза: Тъмни облаци захлупиха България в сряда, а в петък и събота…

Започналото от запад увеличение на облачността ще обхване цялата страна. В низините и котловините ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Над останалата част от България ще бъде облачно и със слаби превалявания от дъжд.

По-значителни ще са количествата на валежа в планинските райони и привечер на места в Предбалкана и Южна България дъждът ще се примесва със сняг.

Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 2° и 7°, в районите с трайна мъгла температурите ще са без съществен дневен ход.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и на места по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 8-10°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде облачно и с валежи предимно от сняг, слаб. Под около 1200 метра валежите ще са от дъжд.

Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – минус 3°.

В четвъртък и петък ще преобладава облачно време, в много райони в равнинната част от страната – отново с намалена видимост. На места ще има и слаби превалявания от дъжд.

Вятърът ще бъде слаб, първия ден от изток-югоизток, втория – от юг-югозапад, като към края на деня в източните райони ще се усили.

Температурите ще се повишат, повече в планините, където ще има и повече разкъсвания и намаления на облачността.

В събота от запад на изток ще има валежи от дъжд, над около 1500 м – от сняг. Има вероятност на места в източните райони временно да са интензивни.

Ще бъде ветровито, като постепенно през деня югозападният вятър ще се смени със северозападен.