Изплува шокираща тайна за смъртта на принцеса Даяна, всички са потресени

Трагичната смърт на принцеса Даяна през 1997 година бе истински шок за целия свят. Кралски биограф описа как бившият съпруг на Лейди Ди е реагирал на това ужасно събитие. Думите му са повече от шокиращи и коравосърдечни.

Принцеса Даяна почина в автомобилна катастрофа в края на месец август 1997 година. Това шокира милиони хора, а кралският биограф Пени Джунър е описал първите думи на принц Чарлз след смъртта на съпругата му.

Когато чу тъжната новина Чарлз казал: „Всички сега ще обвиняват мен, нали? Светът просто ще полудее. Едва ли можем да си представим сега колко силна ще е реакцията на всички. Тя може да унищожи всичко, дори и монархията”, егоистично заявил той.

Думите му обаче в известна степен се оказват пророчески. Реакцията след смъртта на принеса Даяна наистина е мащабна. Във Великобритания няма човек, който да реагира безразлично към станалото. Хората носели цветя, пишели съболезнования и скърбели за любимката си.

Мнозина обвиняват именно кралското семейство за смъртта на принцеса Даяна, а теориите са най-различни. Много хора не могат да понесат факта, че принц Чарлз е имал връзка с Камила Паркър. Според тях той е направил Даяна нещастна.

Кралският биограф отбелязва, че Чарлз моментално се обадил на приятелите си, след като разбрал новината, търсейки подкрепа. Първият човек, на когото се обадил, бил не кой да е, а самата Камила.

Що се отнася на кралица Елизабет II, то по думите на кралския биограф, отношенията между нея и сина й никога не са били по-обтегнати.