Доживотен затвор за гърка, убил 38-годишна българка

Гръцки магистрати дадоха доживотен затвор на 60-годишен грък, който според доказателствата в съда, е убил на остров Крит 38-годишната Антонина Зоева, родена в град Сливен, предаде БНР чрез свой кореспондент в южната ни съседка. Тялото ѝ така и не беше намерено и въпреки това съдът даде максимална присъда за умишлено убийство.

По време на процеса подсъдимият не е направил самопризнания, отказвайки да посочи къде е погребал тялото на жертвата. Защитата му е направила неуспешен опит да прехвърли вината за изчезването на българката на друго лице.

В колата и дома на осъдения разследващите бяха намерени кръв от жертвата, което доказва извършеното умишлено убийство. Представени бяха и записи от охранителни камери, които са фиксирали, че убиецът е пренесъл трупа на жертвата извън населеното място.

Полицията смята за малко вероятно да се открие точното къде е погребана Зоева, защото теренът е планински. Според свидетелските показания Антонина Зоева е живяла няколко месеца в дома на убиеца, след което изчезва.