Покъртителна неграмотност! Учителка по география от Бургас „победи“ Черната Златка по столици

Учителката по география в бургаското СУ „Константин Преславски” Ирина Колева сложи в малкия си джоб Черната Златка по неграмотност, пише „Флагман“.

Нейни ученици от 5 клас в школото са заснели дъската в класната стая, на която и най-големият лаик по предмета би открил минимум 4 грешки.

„Има и верни попадения, но доста столици са сгрешени, и то на големи държави, открийте ги сами”, пишат ни учениците, които се справят по-добре по география от госпожата. Те са категорични, че не са имали задача да изброят големи градове в съответните държави, а техните столици.

За столица на САЩ, например, Колева смята Ню Йорк, на Китай – Шанхай, на Бразилия – Сао Пауло и на Индия – Мумбай. Това може би е някаква нова бургаска география, тъй като всички тези големи държави отдавна си имат столици, а именно Вашингтон, Пекин, Бразилия и Ню Делхи.

Флагман.бг припомня, че при участието си във „ВИП Брадър” плеймейтката Златка Димитрова също имаше затруднения с назоваването на столиците на големи държави. Това обаче за нея донякъде е простено, за разлика от учителката по география, която заблуждава бургаските деца и им преподава невярна информация.