Брутални заплахи валят за избягалата майка на починалия 9-годишен Стефчо от Кардам

Родителите на Росица Маринова от Кардам, която избяга с парите от даренията за деца си, казаха пред bTV тежки думи по адрес на дъщеря си.

След като 9-годишният Стефан почина заради натравяне с отрова за мишки, започна дарителска кампания в подкрепа на останалите четири деца в семейството. Оказа се, че за тях се грижат основно бабата и дядото.

Стоянка Иванова, майката на Росица, разказа, че за последно я видяла във вторник сутринта. „Майко, докторът на Ивелина (едно от децата) ми се обади и ми каза спешно да тръгна за Варна. Някакъв документ да издаде, да го донесе, нещо да каже, но не е за по телефона“, обяснила Росица.

В себе си имала само 40 лв., които взела от майка си. „Чакахме я вечерта да дойде с децата. Не се обади, нямахме никаква вест от нея“, каза Стоянка.

„В сряда се обади, че е във Варна. Оттогава ни вест ни кост“, добави тя,

Бащата Живко Иванов разказа: „Тя не говори пред мен, тя се затваря в другата стая и приказва. Видях, че е сменила дебитната карта“.

„Предварително казвам, че няма тук работа, не искам да припарва при децата. Ще бъде изритана, може да се вкарвам в беля, ще я пречукам, ако дойде“, закани се люто той.

Инициаторката на дарителската кампания Виолина Димитрова увери, че до кутиите с дарения и дарителските сметки Росица не е имала достъп. Тя е взела дребни суми от хора, които са решили да ѝ ги дадат лично на ръка.

Последно парите по сметката били около 1500 лв.

Дрехите и храната в училището на децата са платени до края на годината. Средствата ще бъдат предоставени за ремонт на жилището, където живеят децата, който е собственост на бабата и дядото.

Докато майката е с родителски права, тя разполага със средствата на децата.

„Не сме информирали властите. Само с кмета споделих. Той не можеше да ми повярва човекът“, каза майката на забегналата Росица.