Деси Радева изненада всички с думите й за президента и семейството им

„Хубавото на президентството на Румен Радев е, че е временно“, това заяви първата дама Десислава Радева в радио дебюта си пред Power FM. Тя обещава да гостува в ефира на бургаското радио още преди седем месеца.

Според Радева, плюсът на това да си президентска съпруга е това, че се срещаш с много световни лидери.

„Никога не съм си и представяла, че ще мога да бъда с тези хора“, призна първата дама. Тя бе категорична, че роклите за официалните й визити не струват нищо на данъкоплатеца.

„Това първо не е моят стил. За много важните събития благодаря на Невена Николова. Тя е дизайнерка, която работи в Англия и ми прави роклите безплатно. Нося роклята и я връщам в магазина.

Нямам проблеми, ако една рокля не е продадена още, да я използвам и за други събития, защото мисля, че е глезотия да се появяваш постоянно с нови рокли“, коментира Радева и допълни, че когато придружава съпруга си, двамата не са просто Деси и Румен, а представляват България и за това е важно тя да изглежда подобаващо.

Въпреки че бързо заяви, че хубавото на президентството на Радев е, че е временно, първата дама заяви, че ще застане плътно зад него, ако реши да се кандидатира за още един мандат.

„Това е тема, която още не е на дневен ред в семейството. Ние си даваме ясна сметка за всички плюсове и минуси, но ако той реши, заставам плътно зад него“, категорична е Радева.“Много съм щастлива, че най-накрая градът случи на кмет. Помните какво беше при предишния, Йоан Костадинов, нали“, попита Радева и допълни, че в момента Бургас е по-добър дори и в нещо толкова прозаично като коледната украса, а елхата тук е по-красива от тази в София.

Оказа се, че и до ден днешен на Десислава Радева й липсва Старата фрегата и свързва духа на Бургас именно с това заведение.

„С приятелки ходехме там лятото и гледахме чужденците. На „Фрегата“ имаше възрастни двойки от Германия, Сърбия, които слушаха валс. Тук беше пълно с чужденци и ние гълтахме от тяхната култура в онзи затворен социалистически ред“, припомни си президентшата и допълни, че именно за това за нея Бургас винаги е бил „башка град“.