Варненска майка изпадна в шок, когато видя какво вадят от казана с храна в детската кухня СНИМКА

Варненска майка остана възмутена и неприятно изненадана, след като служителка от детска кухня изкара парчета стъкло от храната на децата. Случката е от 14 декември, а мястото е детска кухня „Карамфил“.

Снимка и информация бяха споделени от притеснена майка в една от варненските групи, пише Нова Варна.

Тя е била последна на опашка от 150 майки, когато жената, която е ангажирана с разсипването на храната, е извадила две големи парчета стъкло от кухненския съд с десерт за децата.

От дирекция “Здравеопазване” към Община Варна съобщиха, че има подаден сигнал за случая и че веднага е извършен оглед на обекта за раздаване на храна “Карамфил”.

От Общината допълват, че е сформирана комисия за изясняване на случая, има изискани писмени обяснения от служителите, пряко ангажирани с приготвянето и раздаването на храната.

Ако бъдат установени нарушения, виновните ще бъдат наказани. Предстои да бъде извършен инструктаж на целия персонал, ангажиран с приготвянето и раздаването на храната.

Според получената информация в обекта не са били констатирани други подобни нарушения.

От Областната дирекция по безопасност на храните във Варна не са получавали сигнал за случая, каза пред медията ни доктор Златина Димова, той бе подаден от нас.

Очаква се специалистите от ОДБХ да извършат проверка и апелират потърпевшите граждани да подават сигнали до тях.